Thursday, 21 November 2013

Set Berpantang Shaklee TERBAIK!!~

Tak tumbuh tak melata,
Tak sungguh orang tak kata!

Tak payah cerita banyak jom kita baca testimoni BEST dari customer Shaklee..hehe..

Kredit


"salam...anak ptama dlu ekin amik jamu utk set bsalin,tp xboleh makan lagi sebab anak ekin kene kuning...lepas kuning nye hilang seminggu lepas tu baru ekin blh makan rasa mcm rugi je sbb badan sakit2 masa jaga baby kt hospital,,,mengandung anak kedua,ekin xmau dah amik jamu..so ekin amik vitamin SHAKLEE dari akak jannatul fadilah...ekin stat makan vitamin ni 2jam lepas bersalin...anak kedua ekin pun kene kuning tp ekin still makan vitamin sampai arini...kuningnye lagi lama dari abgnye. alhamdulilah bila makan vitamin ni susu sangat2 meriah so xde masalah nk susu kn dia..kuning pn turun pd hari ke16...bulan puasa haritu pn,susu xda drop..boleh puasa mcm biasa..

lepas makan vitamin ni ekin rasa lebih bertenaga. xde la asik nk tertido je maklomlah letih kan lepas bersalin, menjaga waktu mlm lagi..alhamdulillah..yg penting sembelit xjadi dah mcm bersalin kat abg nye..hehheee.."


Perkembangan baby ekin:



Baru Lahir - 3.2kg
Sebulan - 4.5kg
2 bulan - 6.0kg
3 bulan - 7.0kg
4 bulan - 8.2kg
5 bulan - 8.7kg

Ekin & Akim masa baru lahir


Memang sangat tembam!


Tengoklah dia punya badan tu...WOWWW... sungguhhhh berketul2!!!


Penangan Susu Ibu bersama vitamin2 Shaklee!!!!

Pilihan di tangan anda!

Lagi banyak info tentang Set Berpantang Shaklee, klik DI SINI.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Wednesday, 20 November 2013

CARA MENGATASI SEMBELIT SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Sembelit lepas bersalin? 
Tentu ibu2 kat luar sana pernah mengalaminya kan? Masa saya berpantang anak pertama dulu pun kena sembelit..huhuu..tak mahu dikenang rasanya. Tapi masa anak kedua nie..dah takda lagi sembelit sebab dah kenal Shaklee..hehe..syukur alhamdulillah..

So hari nie nak share info khususnya buat bakal2 ibu yang akan bersalin tak lama lagi dan juga ibu2 yang sedang berpantang. 

Kredit: House Of Vitamins

Sembelit ialah satu keadaan di mana kita sukar untuk membuang air besar atau jarang membuang air besar. Sembelit merupakan satu gejala, bukannya satu penyakit. Bagi orang yang mempunyai kesihatan yang normal, sepatutnya boleh membuang air besar sekurang-kurangnya sekali setiap hari.

Sebab-sebab biasa berlakunya sembelit:
• Kurang serat dalam diet.
• Kurang aktiviti fizikal terutamanya di kalangan warga tua.
• Pengambilan ubat-ubatan (terutamanya herba).
• Penyalahgunaan julap.
• Kebiasaan menahan untuk membuang air besar.
• Kekurangan air.
• Penyakit atau keadaan tertentu seperti strok.
• Masalah dengan kolon dan rektum.
• Masalah dengan fungsi usus.

Akan tetapi, sesiapa yang sering terkena sembelit perlulah berhati-hati kerana sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh tindakan menahan untuk membuang air besar.

Bagi kebanyakan masyarakat Melayu, ibu-ibu yang baru lepas bersalin dilarang minum banyak air kerana dikatakan boleh menyebabkan saluran faraj berair dan perut jadi buncit. Ini termasuk juga kurang makan sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ditakuti ‘sejuk’. 

Pengambilannya dikatakan boleh memudaratkan ibu dalam pantang padahal sayur dan buah kaya dengan serat yang berfungsi membantu proses penghadaman dan mempercepatkan aliran keluar sisa makanan dari tubuh.

Sembelit selepas bersalin terjadi kerana perjalanan najis di dalam saluran usus menjadi perlahan. 
Keadaan ini disebabkan oleh beberapa faktor:
  • Otot pada abdomen menjadi kendur menyebabkan tekanan pada bahagian dalam abdomen lebih rendah daripada biasa.
  • Otot pada usus juga mengendur kerana kadar hormon progesterone yang tinggi semasa hamil.
  • Takut hendak membuang air besar kerana bimbang jahitan pada luka episiotomi terbuka atau rasa sakit pada bahagian tersebut.

Untuk mengatasi masalah sembelit selepas bersalin, cubalah cara-cara ini untuk mencegahnya:
  1. Banyak minum air iaitu kira-kira 6 hingga 8 gelas sehari. Jika anda menyusukan bayi, kuantitinya perlulah ditambah. Air akan membantu penghasilan susu yang banyak, mengurangkan jangkitan kuman dan pundi kencing dan mengurangkan sembelit. Dehidrasi akibat kekurangan air kerana terlalu berpantang boleh menyebabkan luka lambat baik dan air susu menjadi kurang.
  2. Elak tabiat menahan untuk membuang air besar. Jika terasa ingin membuang air besar, segeralah ke tandas walaupun anda rasa kurang selesa terutamanya dalam minggu pertama selepas bersalin. Ketahuilah bahawa lebih lama anda menahan diri daripada membuang air besar, lagi keras najis anda dan pastinya akan memburukkan lagi keadaan.
  3. Lakukan banyak pergerakan seperti berjalan dan senaman ringan walaupun ketika dalam pantang. Cara ini akan memudahkan anda membuang air besar.
  4. Makan makanan yang kaya serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan segar. Selain serat, makanan ini juga mengandungi banyak vitamin seperti vitamin C. Vitamin C diperlukan untuk memulihkan tisu-tisu yang tercedera semasa kelahiran bayi dan bagi menyembuhkan luka episiotomi ataupun luka caesarean.
Walau bagaimanapun, para ibu boleh mengambil supplemens yang boleh membantu mengurangkan sembelit selepas bersalin. Supplemen yang disarankan adalah supplemen yang mengandungi magnesium iaitu OSTEMATRIX Shaklee.

Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis iaitu satu proses dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus dan menolak makanan ke perut. Pengambilan supplemen ini juga perlu disertakan dengan meminum air yang banyak.

OSTEMATRIX Shaklee boleh membantu anda untuk:
(1) Tidur malam lebih lena.
(2) Menghilangkan bisa pada kaki dan menyegarkan badan.
(3) Mengelakkan sakit pinggang serta rasa kebas.
(4) Melawaskan sistem penghadaman terutamanya untuk memudahkan anda ‘membuang’ pada hari keesokannya.



Nak tau lebih banyak pasal Set Berpantang Shaklee & Testimoni? Jom klik DI SINI



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

SET PENYUSUAN BAJET : SUSU PEKAT & MERIAH, BAGI RASA KENYANG & BADAN SLIM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah, setakat nie perjalanan penyusuan anak saya Firas berjalan dengan sangat lancar. Bersyukur sangat ditemukan dengan produk Shaklee. Memang banyak membantu..bukan saja kuantiti susu, malah kualiti susu tu sendiri.

So hari nie nak share Set Penyusuan Bajet Double Milkbooster. Bagi ibu2 yang mengalami kekangan bajet, set nie sangat sesuai untuk anda. Kalau ibu2 ada bajet lebih bagus ambil set vitamin yang lengkap untuk ibu menyusu ya.. 

Jom saya kongsikan testimoni best ibu menyusu yang consume Set Penyusuan Bajet nie..



Cik Sakinah Tengku Ismail
Susu mmg meriah la lps ambil esp + alfalfa...skali pam bleh dpat 12 aun sehari dpat dekat 30 auns jgak la susu pon pkat pastu bdan pon slim skit sbb klau mnim esp tu rasa knyang je....hihihi
Yla...kdang2 smpai mlas nak pam..hihi arini sja dh dpat 4 btol sbb kerja mlam td so kna la krap pam...tnjuk kat mber pon depa terkejut sbb bnyak dpat susu


Cuma dua item je tapi memang berbaloi-baloi~

KEBAIKAN PRODUK :

ESP (Energizing Soy Protein)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi. ESP juga dikenali sebagai MILKBOOSTER.

ALFALFA
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa dikenali sebagai MILKBOOSTER. Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Sunday, 17 November 2013

GARA2 ALFALFA: MIS V KETAT & RAHIM CANTIK MACAM ANAK DARA WALAUPUN DAH ANAK 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Pergghh..tajuk hari nie gempak tak?hehee..
Istimewa nie nak share dengan anda semua. Bukan je bagus untuk kesihatan dalaman, tambahan ia juga bagus untuk hubungan suami isteri. Tak lain tak bukan hari nie nak share testimoni best Alfalfa. Salah satu item yang HOT juga nie.


Testimoni Alfalfa

Cite psl alfalfa ni masa saya buat ujian pap smears kan kene kangkang depan nurse so dia puji dan kata rahim cantik mcm anak dara...mmg pong muerkakakak sbb suami kata ketat jadi marilah cuba alfalfa ye. FYI saya anak 2 (mau lawan Dila xmo kalah gak).

Kredit

Antara 19 Khasiat Alfalfa: 

  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang. 
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint) 
  5. Memberi kelegaan semasa haid. 
  6. Merawat arthitis 
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema 
  8. Merawat asma 
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik  
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang 
  11. Meneutralkan asid dalam badan 
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita 
  13. Membesar dan menegangkan payudara 
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
  15. Memulihkan urat selepas bersalin 
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  17. Meningkatkan stamina seorang suami 
  18. Melegakan sembelit 
  19. Milk Booster bagi ibu menyusu

AWAS!
ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE, IBU MENGANDUNG, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA.

Alfalfa sememangnya supplement HOT dikalangan isteri semestinya buat suami ~
Jom2 dapatkan Alfalfa hari nie. Bagi en suami rasa kembali kehangatan malam pertama! Jangan tunggu lagi :)

Nak tau lagi banyak pasal Alfalfa klik DI SINI.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris