Friday, 28 June 2013

Tips Untuk KEBAHAGIAAN Anak

Alhamdulillah, hari nie saya terjumpa ilmu yang ingin saya kongsikan terutama buat insan yang bergelar seorang ibu. Pada yang masih bujang tu, boleh la buat masa dah ada anak nanti ya. :) 

Terima kasih kepada sharingiscaring-fiza.blogspot.com atas perkongsian yang sangat bermanfaat ini.


♥ Tips Untuk Kebahagiaan Anak ♥

Jom amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga.


Sebenarnya diuji dalam nikmat ini amat memerlukan pertolongan Allah. Takut pula timbul sifat sombong, bangga diri, rasa hebat dan lain2. Hanya padaNya kita berserah setelah berdoa dan berusaha. Beberapa tip yang boleh kongsi bersama.

1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat "iyyakanakbudu waiyyakanastain" - yang ertinya "Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..", mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.

2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.

3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.

4. Minta dikasihani. Ucapkan setiap masa bahawa kita ni sedang menunggu panggilan Allah. Jika Dia tak jadi anak soleh bermakna dia tak sayangkan kita dan tentunya kita akan merana di Alam Barzah nanti.

5. Peluklah anak selalu walaupun dia sudah besar, sebagaimana Kita tatang dia masa kecilnya. Aura ciuman dan belaian ibu sambil bisikkan padanya yang kita bangga mempunyai anak sepertinya.

6. Maafkan anak Kita setiap masa walaupun perbuatannya amat melukakan hati Kita. Muhasabbah diri mungkin kesilapan yang anak lakukan itu adalah kerana dosa-dosa kita dimasa lampau.

7. Yang paling penting jaga tutur kata Kita, jangan sekali-kali ucapkan perkataan yang boleh melukakan hatinya. Jika ini berlaku juga kerana kita TER.. kata, cepat-cepat cari masa yang sesuai untuk Kita minta maaf padanya. Mengakulah padanya itu kelemahan Kita, Kita marah kerana dia buat salah,bukan bermaksud membenci.Ceritalah buat macam dramapun boleh .

8. Amalkan membaca ayat 40 surah Ibrahim supaya Kita,anak Dan zuriat keturunan Kita termasuk dalam golongan orang2 yang tetap mendirikan Solat. [Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.]

9. Selalu ingatkan anak bahawa tak guna ada pangkat, belajar tinggi, hatta hafal Quran sekalipun jika tidak mempunyai peribadi yang mulia.Allah tak pandang wajah yang cantik tapi pandang hati yang cantik. Allah tak sayang, manusia tak suka.

10. Masa basuh beras niatkan "Ya.. Allah lembutkanlah hati anak-anak ku sebut nama dia.....untuk faham agamanya ", [kenapa Kita nak dia faham agama, kerana anak yang tak faham agama boleh bawa ibubapanya juga ke neraka] sebagaimana engkau lembutkan beras ini menjadi nasi ". Basuh beras lawan jam ( macam org tawaf ) sambil selawat kepada Nabi Muhamad S.A.W. Masa buat kerja ini hati jangan lalai..dan ingat kepada Allah selalu. 
 
@drmuhaya



Salam Jumaat & Salam sayang,
Deanna Aris

Thursday, 27 June 2013

Morning Sickness Magic - Bantu Atasi Alahan Semasa Hamil

Jika anda sedang hamil dan mengalami masalah alahan yang teruk, cubalah set kami, InsyaAllah anda akan terasa perbezaannya!
Apa ada dalam set ni?

1) B Complex
❤ Mengandungi B6 yang terkenal sebagai 'Morning Sickness Magic'
❤ Mengandungi 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folic dan B12 yang membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah
❤ Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural

2) Ostematrix
❤ Merupakan kalsium terbaik di pasaran yang mengandungi Vitamin D yang mampu mengurangkan rasa loya
❤ Kalsium juga mampu mengurangkan keasidan dalam perut ibu dan seterusnya membantu mengurangkan rasa loya tersebut
❤ Bonus! Kalsium Shaklee mampu melawaskan sembelit, mengurangkan kebas-kebas kaki mahupun sakit pinggan ibu hamil

3) Vitalea
❤ Multivitamin terbaik dengan kandungan zat besi
❤ Memberi tenaga pada ibu, supaya ibu kekal bertenaga sepanjang hari
❤ Jika anda mengalami masalah Hb rendah, vitalea boleh membantu
4) Vitamin C
Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan dan berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta kesihatan keseluruhan tubuh badan.
 Set Morning Sickness Magic
 
Jika anda sedang mengandung dan mengalami masalah alahan yang teruk, cubalah Set Morning Sickness Magic. InsyaAllah loya dan alahan yang teruk semakin berkurang. 
Bukan itu sahaja, badan anda akan kekal bertenaga, tak mudah letih, sembelit pun tiada, serta kebas kaki dan sakit pinggan pun berkurang! Bestkan? Satu produk tapi begitu banyak kelebihan..
Kredit

Untuk melihat testimoni, klik DI SINI.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

PENANGAN SET 3M: Anak menyusu sampai tercungap-cungap & tidur dengan nyenyak


Salam, nak kongsi sikit pengalaman menggunakan 3M, sekarang dah masuk 3 minggu menggunakannya, hari pertama minum ESP terasa semua urat2 kat 'kilang susu' berdenyut2, terasa seperti susu nak keluar sangat2. Waktu malam anak menyusu sampai tercungap2 sbb terlalu banyk susu agaknya n akhirnya bby tidur dengan nyenyak. pagi2 bangun terasa beratnya, n terus pam susu, selalu kalau pam dapat 3oz je, tp kali nie penuh satu botol 5oz. seronoknya tgk botol tu penuh. Alhamdulillah rezeki kat anak. sekarang rasanya kilang susu tak pernah kosong, sentiasa penuh je, boleh pam bila2 masa sahaja.

Begitulah pengalaman customer kami yang menggunakan Set 3M yang baru masuk 3 minggu.

Alhamdulillah, set penyusuan 3M telah berjaya membantu beliau dalam memenuhi keperluan anaknya dan juga membantu beliau mencipta kejayaan dalam penyusuan.

Bukan mudah sebenarnya untuk menjayakan penyusuan, banyak cabaran dan dugaan yang harus ditempuhi oleh si ibu. Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada kesihatan si ibu. Selain si ibu haruslah memahami konsep penyusuan dengan betul.

Set M adalah lengkap dengan gabungan 6 jenis vitamin untuk kesihatan si ibu dan juga anak. Dalam set ini juga terdapat 2 milk booster iaitu ESP dan Alfalfa.

Anda pasti tidak menyesal dengan pelaburan yang anda lakukan dengan pembelian set 3M ini.

Kenapa ramai mommies suka dengan set ini?

(1) Badan lebih bertenaga almaklum nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.

(2) Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut

(3) Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.

(4) Kulit muka menjadi cantik, mulus, anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.

(5) Masalah sembelit dapat diatasi dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis.

(6) Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**

(7) Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.

Kredit 


Testimoni: 
 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Wednesday, 26 June 2013

Rintihan Hamba~


Kadangkala ada suatu MASALAH yang Allah takdir dalam hidup ini bukan untuk diselesaikan, tetapi untuk kita 'hidup bersamanya'. 
Itulah saluran kita merintih dan berdoa kepadaNya....sentiasa!
~ Ustaz Pahrol Mohamad Juoi



Salam sayang, 
Deanna Aris

PENGAKUAN SEBENAR: Keberkesanan Yang Cukup Positif Mengamalkan Set Berpantang & Suami Bertambah Sayang

Pengakuan sebenar customer kami yang pada mulanya mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Dek kerana jatuh cinta dengan Set Berpantang Shaklee, sehingga kini beliau masih mengamalkan vitamin Shaklee dengan mengamalkan Set Ibu Menyusu dan juga Set Slimming Shaklee.

Dan yang paling best, beliau akui suami semakin sayang dengan beliau.

Jom ikuti pengakuan sebenar beliau.
Salam rakan2 gbs.saya nak share testimonial saya sewaktu makan set berpantang....

Saya mKn set berpantang nie waktu tu saya berpantang untuk anak kedua saya yang lahir 25 september 2012. Setelah saya makan set berpantang, saya memang nampak keberkesanan yang cukup positif sewaktu berpantang sehingga mak sendiri bgtau time pantang....'mak xsempat nak buat reneh ubat kampung, muka pucat makan dulu vitamin shaklee tu.....' bila dah mkn, cepat je vitamin tu nampak kesan, mak tegur pulak 'nampak merah muka baru lah xnampak pucat sangat muka......' dari situ lah saya sedar betapa bagus nya makanan tambahan ini. Bukan sekadar tu je time pantang setelah mkn shaklee byk kebaikan yang saya perolehi.....
1) badan xletih....baby lahir anak 1st baru setahun 3bulan. Saya memang cukup tenaga sebab saya dapat jga lg anak 1st time berpantang. Bg dia mandi, makan, layan kerenah dia sebab baru pandai jalan....mmg sibuk gak dgn baby....baby menyusu dan memang cukup tenaga saya, xletih n lesu time pantang....mmg cukup bagus.
2) susu memang cukup meriah....cukup makan n minum serta cukup makanan tambahan iaitu shaklee, baby memang xbuat hal. Lepas menyusu kenyang n tido....bgn lpas 2 jam, susu memang dh banyak, menyusu je.memang seronok tgk baby senang sgt jga. Anak 1st xkenal shaklee mmg berjaga wktu mlm....
3) luka lepas bersalin memang cepat sembuh. Xtakut nak cuc n berjalan pun macam biasa. Xsakit....seminggu lebih ambik time pantang, mmg luka sembuh n xde risau sangat sbb luka bersalin dah baik.
4) kalau dulu anak first, nak buang air besar pun takut. Dah lah mkn bnyk, buang air besar pun takut. Tapi lepas mkn shaklee anak ke dua memang best....lawas sgt n xde sembelit langsung...tu yg saya suka sgt dgn shaklee.
5) rambut xde gugur time pantang....bersih je lantai rumah, xde nampak sampah rambut. Anak fisrt memang bertaburan rambut kat lantai.
-Sampai sekarang masih ambil shaklee untuk menyusu n slimming, husband pun ambik gak n husband mkin syg pun ada:) alhamdulillah sebab dipertemukan dengan shaklee oleh kak n-


Alhamdulillah, set berpantang Shaklee dah ramai membantu ibu-ibu di luar sana sihat dan cergas, malah ia juga dapat membantu menyembuhkan luka bersalin dengan cepat.

Bagi anda yang bakal bersalin tak lama lagi, boleh la cuba Set Berpantang kami.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Tuesday, 25 June 2013

Menu Sahur Istimewa Untuk Kita Semua

Diam tak diam hari nie dah pun 16 Syaaban kan? InsyaAllah, dalam masa kurang dari 2 minggu kita bakal menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Moga Allah panjangkan usia kita bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi.

Nak tak kalau saya kongsikan 1 menu istimewa untuk anda bersahur semasa berpuasa di bulan Ramadhan nanti?

Sebelum tu apa kata kita lihat dulu testimoni bagi mereka yang telah mencuba menu sahur istimewa nie.. :)



Testimoni: Berkat pengambilan Performance Drink (PD) terasa cergas & tak terasa sangat dahaga

Testimoni: Perfromace Drink & ESP - tak rasa letih & kurang dahaga
 

Testimoni: Hanya bersahur dengan ESP + Performance Drink - rasa segar & hasil pumping masih maintain

Testimoni: ESP + Performance + Meal Shakes - tak penat & tak lapar


Seronok kan baca pengalaman mereka? Bak kata orang belum cuba belum tau. Dah cuba baru tau!hehhe..

Apa sebenarnya menu istimewa nie?
 


Ya, Set Tripple Gem istimewa untuk kita semua sempena bulan puasa nie.

Sangat sesuai untuk:
1. mereka yang inginkan menu sahur yang simple
2. tiada selera untuk makan ketika waktu sahur
3. ibu hamil
4. ibu menyusu
5. memerlukan tenaga sepanjang hari
6. mereka yang ingin berdiet
7. kanak-kanak yang sedang belajar berpuasa
8. mereka yang terlewat bangun nak masak sahur :) 


Kebaikan untuk setiap vitamin:

===================
Energizing Soy Protein
===================
• Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
• Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
• Membekalkan tenaga,
• Memberikan rasa kenyang
• Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
• Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
• Membantu banyakkan susu badan (milkbooster)
• Membantu mengekalkan kepejalan otot
• Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
• Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

==========
Mealshakes
==========
• Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
• Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
• Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

================
Performance Drink
================
• Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
• Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
• Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
• Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
• Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
• Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Kanak-kanak demam pun elok ambil nie. Biasanya kanak-kanak demam nie kan tak selera makan dan minum. Jadi ia dapat bantu cegah dehydration.

Kredit

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Berjaya HAMIL setelah 10 tahun menanti!

Saat manis bergelar ibu dan ayah memang saat paling dinanti oleh setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga.
Tentunya dengan kehadiran cahaya mata akan menambah seri lagi kehidupan berumah tangga.
Namun, tak semua pasangan dikurniakan rezeki secepat seperti pasangan lain. Ada yang terpaksa menanti bertahun-tahun untuk menimang cahaya mata.

Apa pun, usaha yang tak mengenal erti jemu dan putus asa haruslah ada pada setiap pasangan. Jadi hari nie saya nak kongsikan kegembiraan customer kami yang telah berjaya hamil setelah 10 tahun menanti!


Testimoni: Berjaya HAMIL setelah 10 tahun menanti


Alhamdulillah, ramai customer kami yang telah mencuba Set Kesuburan Shaklee telah berjaya hamil atas izin Allah. Ini hanyalah sebahagian daripada usaha. Selebihnya atas kehendak dan izin dari Allah jua. Bagi anda yang masih mencuba untuk hamil, boleh la mencuba Set Kesuburan Shaklee. Mana tau hamil kan? Apa pun rezeki dari Allah juga.


Fungsi Set Kesuburan Shaklee

GLA Complex
Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Alfalfa
Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. Diamalkan oleh wanita terutamanya yang mengalami masalah keputihan dan masalah kekeringan vagina. Alfalfa dikatakan dapat membantu menigkatkan kelembapan faraj. Ia juga dapat membantu meningkatkan stamina suami dan memekatkan air mani suami.

Zinc Complex 
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Vitamin E 
Sudah dipercaya sebagi anti oksidan yang dapat menangkal berbagai jenis radikal bebas dalam tubuh.
Pada suami vitamin E berfungsi untuk meningkatkan kualiti sperma menjadi lebih sihat, kerana dapat melindungi membran sel pada sperma dari kerosakan dan terhindar dari masalah ketidaksuburan.

Peranan vitamin E kepada suami:
1. Lebih tenaga
2. Ereksi yang lebih lama
3. Lebih cepat terangsang
4. Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Pada isteri, vitamin E dapat menghasilkan hormon endoktrin menjadi lebih baik. Hormon ini berkaitan langsung dengan masalah kesuburan. Jika hormon tersebut dapat bekerja dengan baik, maka risiko keguguran pun dapat dihindari. Kerana seperti kita tahu bahwa anti oksidan dalam vitamin E dapat menjaga sel telur dari berbagai macam kerosakan akibat oksidasi. Untuk mendapatkan manfaat vitamin E ini juga sangat mudah. Ini sangat baik sekali bagi tubuh untuk menjaga sistem reproduksi.

Peranan Vitamin E untuk isteri:
1. Lebih tenaga
2. Ereksi yang lebih lama
3. Lebih cepat terangsang
4. Untuk menstabilkan hubungan seks


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Monday, 24 June 2013

Anda Hamil Tetapi Mempunyai Masalah HB Rendah?

Masalah HB (hemoglobin) rendah atau pun anemia memang biasa terjadi kepada ibu mengandung. Masa saya mengandungkan Faris pun kerap alami HB rendah walaupun dah makan vitamin yang klinik beri. Tapi alhamdulillah bila mengandung kali kedua nie dah kenal Shaklee saya amalkan Vitalea. Paling cantik HB yang saya catat dalam buku merah 14.3.

Jika anda juga sedang hamil seperti saya, anda juga boleh mencuba Vitalea Shaklee yang lengkap dengan zat besi untuk mengatasi masalah HB rendah. 


Vitalea Shaklee lengkap dengan zat besi.
  • zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripada paru-paru ke tisu.
  • zat besi akan bergabung dengan oksigen dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan
  • zat besi amat diperlukan dalam pembuatan hemoglobin



Jadi, amatlah penting bagi ibu-ibu yang mengandung memastikan mereka mengambil keperluan makanan yang mengandungi zat besi yang secukupnya.

Jangan pandah remeh tau jika anda mempunyai masalah HB rendah semasa hamil.
Kesannya anda boleh mengalami keguguran, bayi mati dalam perut, anak lahir tak cukup bulan, tak cukup berat dan anda juga berisiko untuk mendapat jangkitan penyakit dan mengalami tumpah darah semasa bersalin.


Testimoni: HB dah naik ke 12


Testimoni: Nurse puji HB cantik


Testimoni: Selepas seminggu HB mula naik & tiada masalah HB rendah sehingga bersalin


Anda juga boleh mengamalkan Set J (Set Ibu Mengandung) di mana ia mengandungi vitamin lengkap dalam memenuhi keperluan anda semasa hamil.

Dalam Set J nie ada 4 vitamin:
Vitalea: multivitamin yang lengkap dengan zat besi. (bila dah ambil Vitalea tak perlu ambil obimin)
Vitamin B: lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folic
Vitamin C
Ostematrix @ Kalsium


Anda juga boleh melihat testimoni ibu-ibu yang telah mengamalkan Set J DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Thursday, 20 June 2013

Sarapan Berkhasiat untuk Otak Cerdas dan Ligat

Menurut Pertubuhan Pemakanan Amerika, lebih daripada 40% kanak-kanak perempuan dan 32% kanak-kanak lelaki tidak bersarapan secara teratur pada waktu pagi. Kebanyakan ibu bapa berasa pelik mengapa anak mereka sukar mengambil sarapan pagi sebaliknya mengambil makanan ringan menjelang tengah hari. Puncanya adalah kerana kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan pagi tidak mendapat nutrisi dan tenaga yang diperlukan tubuh untuk mereka menumpukan pembelajaran di sekolah.

Pencapaian Persekolahan

Kajian bagi kolerasi di antara sarapan pagi dan pencapaian di sekolah menunjukkan kanak-kanak yang sarapan pagi sebelum ke sekolah mendapat keputusan yang lebih baik di dalam mata pelajaran matematik dan cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap lebih sopan.

Bagaimanakah pengambilan sarapan pagi memberi kesan kepada pencapaian kanak-kanak di sekolah secara menyeluruh?
  • memberikan tenaga yang diperlukan untuk memulakan hari persekolahan
  • menghilangkan simptom rasa lapar seperti sakit kepala, lesu, mengantuk dan longlai
  • membantu mereka untuk berfikir lebih cepat apabila membuat kerja-kerja sekolah dan bertindak atau menjawab pertanyaan yang diutarakan guru dengan lebih tepat
  • meningkatkan pencapaian berfikir
  • menghindarkan perasaan panas baran dan cepat marah
  • membantu mereka untuk tidak berkhayal semasa di dalam kelas
  • membuatkan mereka lebih tenang dan kurang menggelabah

Pilihan Sarapan Pagi Berkhasiat
Makanan segera, tanpa was-was

Dengan tabiat yang sering berkejaran dan tergopoh-gapah, kanak-kanak selalunya tidak mempunyai waktu untuk duduk diam menikmati hidangan mereka. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan yang bukan hanya segera tetapi juga berkhasiat untuk mereka seperti pilihan berkhasiat hidangan Shakes Shaklee yang rendah lemak dan rendah glisemik. Rasa yang hebat, pek minuman extra nutrisi yang mudah dibancuh dan dicampur dengan hidangan lain.

Meal Shakes menyediakan 24 vitamin dan mineral penting dan kaya dengan sumber kalsium serta sumber protein yang hebat. Ia juga merupakan nutrien asas untuk tumbesaran kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar untuk kekal kuat dan sihat. Tentu mereka akan menggemari pilihan bukan-soya berperisa vanilla dicampur dengan susu yang berbuih. Cubalah rasai bancuhan shake Shaklee di pagi hari yang dicampur bersama yogurt tanpa perisa ataupun susu rendah lemak berserta buah-buahan.

sumber: Shaklee Today

**********************************************************************************
 
Jadi sebagai ibu bapa, sekarang anda tentu sudah tahu bagaimana untuk melahirkan anak yang pandai dalam pelajaran bukan? 
Jadi, pilihlah sarapan berkhasiat daripada Shaklee, Meal Shakes!
Terbaik untuk anak anda, kepuasan untuk anda! 

Sekarang adalah waktu yang tepat untuk anda dapatkan Meal Shakes pada harga runtuh!!!
Beli 6 dan dapatkan 1 PERCUMA.
Tak nak beli banyak2 pun takpe, beli 1 anda masih berpeluang mendapatkan harga ISTIMEWA. Beli 2 saya bagi lagi harga istimewa. Hanya bulan Jun 2013 saja ya!


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Wednesday, 19 June 2013

Ekzema sejak lahir, kini berkurangan dengan Meal Shakes

Selamat petang buat semua pembaca blog saya.
Cuaca sekarang tengah jerebu kan? Saya harap semua dapat jaga kesihatan dengan lebih baik terutamanya dalam keadaan cuaca yang kurang baik macam sekarang.

Ok lah, hari nie saya nak share tentang Meal Shakes sempena promosi Meal Shakes yang masih lagi tengah hangat berlangsung sekarang nie. Sebelum nie kita selalu dengar Meal Shakes telah banyak membantu ibu-ibu dalam menyelesaikan masalah anak tiada selera makan, kerap demam dan selesema dan juga masalah sembelit. 

Hari nie plak saya nak share pengalaman customer kami yang anaknya menghidap ekzema sejak lahir. Beliau telah pergi macam2 klinik pakar untuk merawat penyakit anaknya, namun penyakitnya tidak menampakkan apa2 perubahan. Sekarang anaknya dah pun berusia 6 tahun. 

Namun, setelah 2 minggu beliau berikan anaknya Meal Shakes..alhamdulillah nampak ada perubahan yang positif.


Testimoni: Ekzema berkurangan setelah 2 minggu amalkan Meal Shakes

 

Apa itu ekzema?

Ekzema ialah keadaan kulit yang kering dan gatal yang pada sesuatu masa. Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi dengan sebaiknya. Ini boleh membuatkan kulit anak anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.



Bagaimana Meal Shakes membantu merawat ekzema?

Meal Shakes kaya dengan protein.
Protein merupakan makanan terpenting untuk badan. Kulit kita juga terdiri daripada protein. Sel dalam tubuh badan bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsi seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu badan yang lama atau rosak dengan tisu yang baru. Oleh itu, protein sangat penting dalam memastikan sel-sel kita dalam keadaan yang sihat. Selain itu, protein juga digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi pertahanan badan.

Selain protien, Meal Shakes juga mengandungi B-Complex, iron dan copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat sekaligus meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bertenaga.

Meal Shakes turut mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. 

Keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada Meal Shakes di mana terdapatnya vitamin A, C, E dan selenium. Badan amat memerlukan vitamin-vitamin ini untuk menentang radikel bebas.




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Saturday, 15 June 2013

Shaklee Tawar Peluang Pendapatan Lumayan

Artikel Utusan..Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan. Menarik kan? Jom baca..


PETALING JAYA 7 Jun - Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka.

Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar) berkata, rancangan tersebut didorong oleh pencapaian cawangan syarikat itu di Malaysia yang telah mencatat prestasi amat menggalakkan sejak mula beroperasi pada 1995.

Katanya, pasaran produk kesihatan menjanjikan potensi yang besar memandangkan tahap kesedaran rakyat negara ini dalam peringkat yang amat memberangsangkan.

"Bagi tempoh tiga tahun kebelakangan ini, penyertaan masyarakat khususnya golongan ibu muda dalam perniagaan syarikat semakin menunjukkan peningkatan.

"Kami lihat ramai ibu muda suka melibatkan perniagaan sedemikian kerana ia mudah, dapat bekerja dari rumah dan secara tidak langsung menyumbang kepada pendapatan isi rumah sementara menjaga anak-anak mereka.

"Malah perniagaan ini bukan sahaja memberi keuntungan kepada mereka tetapi kepada semua lapisan masyarakat tanpa mengira kaum, umur dan jantina. 

"Saya berharap Shaklee dapat membantu meningkatkan kehidupan rakyat dengan membuka peluang kepada pencari kerja dan peniaga sepenuh masa atau sambilan yang berhasrat menambah pendapatan sedia ada termasuk golongan suri rumah, ibu tunggal dan warga emas," katanya dalam temu bual di sini semalam.

Turut hadir Pengurus Besar Serantau Asia Tenggara Shaklee Malaysia, Victor Lim.

Richardson berkata, dengan inisiatif demikian ia dapat menggalakkan lagi ibu muda supaya lebih menghargai nilai diri dengan penguasaan ilmu pengetahuan dan maklumat mengenai perniagaan.

Tambah beliau, pihaknya membuka peluang kepada orang ramai untuk mengetahui dan mempelajari teknik dan kebolehan berniaga yang bermula dari bawah, seterusnya ke peringkat lebih tinggi dengan pelaburan modal sebanyak RM600 bagi memulakan perniagaan.

Mengulas mengenai kemajuan operasi Shaklee di Malaysia, Victor berkata, sejak penubuhan syarikatnya, pihaknya sudah mempunyai lebih 170,000 ahli termasuk pengedar dan ketua jurujual yang komited dalam penjualan produk.

Dalam perkembangan lain, Richardson berkata, Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 akan diadakan di Sunway Resorts Hotel & Spa esok bagi memberi pengiktirafan kepada pengedar dan penjual produk Shaklee.

==================================================================

Wahhh..betul-betul menarik kan?
Tentunya tawaran nie terbuka kepada semua termasuk anda! Tak kira siapa pun anda, anda boleh mencapai impian jika anda sanggup untuk bekerja keras dan keluar dari zon selesa.

Dah ramai yang buktikan mereka mampu kecapi kehidupan selesa bersama Shaklee. Jangan tak percaya ada yang dapat income 6 angka hanya dengan bonus yang Shaklee berikan. Suri rumah lagi taw!
Anda boleh klik di bawah ini untuk kenali beliau;
Walaupun saya masih baru dalam Shaklee, namun saya percaya saya juga mampu kecapi kejayaan seperti mereka. 

Apa yang Shaklee tawarkan?
 
Shaklee menawarkan ahlinya 3C (Cash, Car, Convention).

  1. Ganjaran Tunai - (tidak termasuk peluang untung runcit): 
    • Bonus Kumpulan Peribadi sehingga 21% 
    • Leadership bonus - sehingga 6 level 
    • Insentif Coordinator sehingga 1.5%
  2. Program Kereta - berpeluang mendapat tambahan bonus untuk bayar kereta kita. 
  3. Convention - kira percutian yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee (dalam negara & luar negara). Ada juga peluang untuk menunaikan Umrah.
Jom bersama-sama saya bina kejayaan bersama dalam Shaklee!
Seperti kata Mama Cery, anyone can be  a millionaire!!



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Friday, 14 June 2013

MUTIARA KATA BUAT MU~

Salam Jumaat buat semua pembaca blog saya

Kredit: https://www.facebook.com/maznahhamid 

MUTIARA KATA BUAT MU

Orang yang paling berani bukanlah orang yang berani mati tetapi orang yang berani hidup..!

Kalau saya ditanya bilakah kita dikatakan sudah berjaya dalam hidup? Saya akan menjawab "Saya berjaya dalam hidup apabila semua cabaran dan dugaan dalam hidup ini telah berjaya saya harungi."

Jika engkau ingin mengubah darjat duniamu, engkau perlu mengubahnya dengan usaha. Tetapi jika engkau ingin mengubah darjat akhiratmu, engkau perlu mengubahnya dengan IMAN.

Kadang-kadang hatimu tersalah menduga ujianNYA sehingga menganggap DIA tidak mempedulikanmu. Ketahuilah, DIA mendengar jelas setiap bait-bait doamu dan percayalah bahawa DIA tidak menganiayaimu tetapi DIA sedang mengujimu.

Tiada satu kejahatan pun yang dapat dinilai sebagai baik, meskipun melakukan kejahatan itu dikatakan bertujuan baik. Ingatlah, sejahat-jahat manusia ialah mereka yang suka mencari kesalahan dan kecelaan orang sebagaimana lalat mencari bangkai dari tempat-tempat yang busuk.

Deanna