Popular Posts

Thursday, 27 February 2014

KEPUTIHAN: JANGAN PANDANG RINGAN! PERIKSA & DAPATKAN RAWATAN

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Kebanyakkan wanita selalu memandang remeh masalah keputihan. Ramai yang menganggap keputihan adalah satu gejala yang normal dan boleh pulih dengan sendirinya. Tapi ia sebenarnya silap!


Tahukah anda?

Keputihan adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
Kesan daripada jangkitan kulat ini akan bertambah teruk jika tidak di rawat kerana kulit ini boleh merebak keseluruh tubuh dan boleh menyerang organ-organ penting dalam badan. Ia juga boleh merebak kepada pasangan. Organ seksual suami akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet jika terkena jangkitan tersebut.

Pandangan daripada seorang doktor tentang masalah keputihan:


Jadi, jangan lagi pandang ringan masalah keputihan. Nasihati rakan2 anda atau hali keluarga anda jika mereka juga mengalami masalah keputihan. 

*********************************************************************************

Produk Shaklee yang boleh membantu?

ALFALFA COMPLEX

Alfalfa Complex memang sangat popular di kalangan wanita. Malah ada juga yang mengatakan Alfalfa adalah supplement wajib bagi mereka.

Alfalfa adalah semulajadi, anthistamin, diuterik, membantu penghadaman, kaya dengan serat dan klorofil dan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, membantu merendahkan kolestrol, anti tumor dan anti bakteria.

Jom layan testimoni!

Testimoni 1: Baru 3 hari consume Alfalfa, dah nampak perubahan



Testimoni 2: Keputihan dah berkurangan dengan Alfalfa




Antara 19 Khasiat Alfalfa: 

  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang. 
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint) 
  5. Memberi kelegaan semasa haid. 
  6. Merawat arthitis 
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema 
  8. Merawat asma 
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik  
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang 
  11. Meneutralkan asid dalam badan 
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita 
  13. Membesar dan menegangkan payudara 
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
  15. Memulihkan urat selepas bersalin 
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  17. Meningkatkan stamina seorang suami 
  18. Melegakan sembelit 
  19. Milk Booster bagi ibu menyusu

Jom dapatkan Raja Segala Tumbuhan hari ini!

AWAS!
ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE, IBU MENGANDUNG, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna)

Wednesday, 26 February 2014

Testimoni AJHT: SAKIT LUTUT 20 TAHUN DAH TAK SAKIT SELEPAS SEMINGGU MAKAN AJHT

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah. Memang gembira dan teruja dapat feedback daripada customer kami nie. Tumpang happy bila beliau dapat membantu mak beliau yang dah bertahun2 sakit lutut. 

Saya pasti anda juga teruja bila baca tajuk entry saya hari nie kan? So jangan tunggu lagi jom kita baca testimoni customer kami.

Testimoni AJHT:

supplement untuk sendi

Sharing:

Roselina Nina
Dah seminggu bagi mil makan vitamin ni...alhamdulillah mak cakap lutut tak sakit dah...so suprise mak sakit lutut dah dkt 20 tahun, klu jalan pun sampai rengkat....syukor ya allah...sy akan pastikan emak dpt bekalan joint Helath tablet stp bulan...

Syukur...terima kasih AJHT yang menjadi asbab kepada sembuhnya penyakit lutut mak beliau dengan izin Allah SWT. 

Fakta tentang Advance Joint Health Tablet

AJHT mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa seawal 5 hari - hampir 28% lebih pantas dari yang di dakwa oleh satu jenawa terkemuka!

Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal:

  • menggalakkan mobiliti
  • meningkatkan fleksibiliti
  • meningkatkan fungsi sendi
  • menyokong kesihatan sendi untuk jangkamasa panjang
Juga merangkumi kombinasi nutrien kesihatan sendi yang direka khas: zink, kuprum, manganese, dan vitamin C - setiap satunya memainkan peranan yang unik dan kritikal didalam membangunkan kolagen penghubung dan rawan yang sihat.

Tidak seperti kebanyakan supplement kesihatan sendi, AJHT tidak mengandungi kondroitin, satu bahan yang terbukti di dalam ujian klinikal menghalang penyerapan glukosamin. AJHT adalah 100% bebas kekerang dan 100% vegetarian, tidak langsung mengandungi sumber haiwan.


Jom dapatkan AJHT untuk mak ayah kita! Hubungi saya untuk dapatkan AJHT dengan harga istimewa.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Friday, 21 February 2014

Cyst Ovary Sebesar 3.9cm tiada selepas consume GLA Complex & HAMIL

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Pada hari Jumaat yang penuh barakah nie..saya nak share testimoni customer kami yang telah sembuh sepenuhnya daripada masalah cyst.

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi. Kita hanya berikhtiar, sudah tentu Tuhan Yang Maha Kuasa yang menyembuhkan.




Bagi anda yang INGIN dan BERUSAHA untuk HAMIL, saya cadangkan anda cuba GLA COMPLEX ini. Sangat bagus untuk KESUBURAN dan KESIHATAN WANITA.

GLA Complex Shaklee
GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.
GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.
Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani Ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan Imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol
  • Untuk fungsi saraf


Lebih info tentang GLA Complex klik DI SINI ya.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

7 Perkataan Mulia

Assalamualaikum semua..

Selamat hari Jumaat buat semua pembaca dan pengunjung blog saya. Hari nie saya nak share 7 perkataan mulia yang perlu kita ucapkan setiap hari.

1. Mengucapkan 'Bismillah' pada tiap2 hendak melakukan sesuatu

2. Mengucap 'Alhamdulillah' pada tiap2 selesai melakukan sesuatu

3. Mengucap 'Astaghfirullah' jika lidah tersilap perkataan yang tidak elok

4. Mengucap 'InsyaAllah' jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok

5. Mengucap 'La haula wala kuwwata illa billah' jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak ingini

6. Mengucap 'Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun' jika menghadapi dan menerima musibah

7. Mengucap 'La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah' sepanjang siang dan malam sehingga tak terpisah dari lidahnya.

kata semangat, kata motivasi

Sama2 lah kita berusaha mengamalkannya setiap hari. Moga kita semua sentiasa dalam lindungan dan kasih sayang Allah..amin....


Salam sayang,
Deanna Aris

Thursday, 20 February 2014

SUAMI PUJI KULIT CANTIK!

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Ish, siapa la yang tak nak di puji2 suami kan? Hati rasa berbunga2 je bila dapat pujian daripada suami...betul tak? Kalau suami tak memuji pun, dia dah tegur..nampak perubahan pada kita pun hati dah gembira bukan kepalang. Apetah lagi kalau di puji2 dengan suami..ye tak?

So hari nie saya sangat excited nak share testimoni customer kami yang makan Vitamin E untuk mengatasi masalah kulit kering yang beliau alami.

Belum habis lagi makan 1 botol. Baru consume 30 biji dah nampak perubahan yang ketara sampai suami pun dok tegur2..

Jom kita layan testimoni:

vitamin e atasi kulit kering, vitamin cinta, vitamin seks


Puan2 apa tunggu lagi? Jom la gembirakan hati suami kita..dapat pahala tau!

JOM BACA KELEBIHAN VITAMIN E 

VITA- E COMPLEX

testimoni vitamin E, antioksida, vitamin awet muda, supplement untuk kulit kering


Perbezaan Vitamin E Shaklee :

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!

Mengandungi 10mg selenium semualjadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, mememlihara membran sel-sel,s el darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan lain :
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Sesuai utk semua : remaja,,ibu menyusu,berpantang,suami isteri dll.
~ Tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutamanya pada motilitas sperma.

~ Vitamin E Shaklee juga boleh buat masker tau. 2 in 1 gitu..


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Wednesday, 19 February 2014

Sakitnyaa hati aku!! Arrgghhhhhhhh



"Sakitnya hati aku!! Arrgghhhh...!!!"
Macam tu la biasanya bila kita rasa sakit hati kan? Marah. Geram. Rasa macam nak tumbuk2..hehe.. Rasa macam nak gila pun ada sebab bajet macam tak pernah sakitkan hati sape2..macam2 lagi lah perasaan bila dah sakit hati..kan?

Saya yakin kita semua pernah rasa sakit hati. Cuba renung2 kan kata2 Ustaz Pahrol nie:

penawar sakit hati, pengubat sakit hati, cara kawal sakit hati

 Jadi, jom sama2 kita muhasabah diri!


Salam sayang,
Deanna Aris

Tuesday, 18 February 2014

TESTIMONI: JEARAWAT BATU + MENANAH PULIH SETELAH KONSISTEN AMALKAN SHAKLEE

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Sebelum saya menulis lagi panjang, jom kita main tenung2 gambar kat bawah nie..hehe

Cara hilangkan jerawat batu, cara hilangkan alahan makan seafood, nak dapatkan kulit yang cantik

Haaaa..nampak tak perubahan sebelum dan selepas?

Ok. Sekarang nak share kata2 dari pemilik gambar.

Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dpat smula kulit yg d idam2kan..dulu klu mkan seafood jrawat btu kluar mcm mta air..dngan menanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sdih sngat...
Skarang tidak lagi!! Hsilnya bkan stakat kulit mka yg licin cerah n gbuss..bdan pun mkin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee krn megemblikan keyakinan hidupku...

Alhamdulillah! Beliau dah dapat semula kulit yang di idamkan..
Anda pula macam mana? Masih tercari2 produk untuk membantu mengatasi masalah kulit anda? Apa kata kali nie anda cuba Shaklee?

Anggaran kos:
ESP: RM 150 [penggunaan 1-2 bulan]
Vitamin C: RM 92.50 [penggunaan sehingga 6 bulan]
Vitamin E: RM149 [ penggunaan sehingga 4 bulan]
** Ini hanyalah kos harga pasaran. Hubungi saya segera untuk dapatkan harga istimewa.

Wow! Jimat kan?
Yang lebih menguntungkan, semua produk di atas anda boleh buat masker untuk dapatkan hasil yang lagi BESHH!!

Selain itu, anda juga boleh baca:

Gabungan Vitamin untuk Kulit Cantik Berseri





* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

TIDAK ADA YANG KEBETULAN!

Assalamualaikum semua..

Hari nie nak share sesuatu yang membuka mata hati saya. Terima kasih buat sahabat yang berkongsi dalam group whatsapp tadi..

Jom baca!

Itu Adalah Allah

Pernahkah saat kau duduk santai dan menikmati harimu, tiba-tiba terpikirkan olehmu ingin berbuat sesuatu kebaikan untuk seseorang?
Itu adalah اللّه yang sedang berbicara denganmu dan mengetuk pintu hatimu (QS 4:114, 2:195, 28:77).

Pernahkah saat kau sedang sedih, kecewa tetapi tidak ada orang di sekitarmu yang dapat kau jadikan tempat curahan hati?
Itulah adalah اللّه yang sedang rindu padamu dan ingin agar kau berbicara pada-NYA (QS 12:86).

Pernahkah tanpa sengaja kau memikirkan seseorang yang sudah lama tidak bertemu, tiba-tiba orang tersebut muncul, atau kau bertemu dengannya, atau kau menerima telefon darinya?
Itu adalah Kuasa اللّه yang sedang menghiburmu.
Tidak ada yang namanya kebetulan (QS 3:190-191).

Pernahkah kau mendapatkan sesuatu yang tidak terduga, yang selama ini kau inginkan tapi rasanya sulit untuk kau dapatkan?
Itu adalah اللّه yang mengetahui dan mendengar suara batinmu serta hasil dari benih kebaikan yang kau taburkan sebelumnya (QS 65:2-3).

Pernahkah kau berada dalam situasi yang buntu, semua terasa begitu sulit, begitu tidak menyenangkan, hambar, kosong bahkan menakutkan?
Itu adalah saat اللّه mengizinkan kau untuk diuji, Dan اللّه ingin mendengar rintihan serta do’amu agar kau menyadari akan keberadaan-NYA….
Karena tahu kau sudah mulai melupakan-NYA dalam kesenangan (QS 47:31, 32:21).

Jika kau peka, akan sering kau sadari bahwa KASIH dan KUASA اللّه selalu ada di saat manusia merasa dirinya tak mampu.
Apakah kau pikir tulisan ini hanya saja saja terkirim padamu?
Tidak!!!
Sekali lagi, tidak!
TIDAK ADA YANG KEBETULAN…
Sekali lagi, TIDAK ADA YANG KEBETULAN…

Beberapa minit ini tenangkanlah dirimu, rasakan kehadiran-NYA…, dengarkan suara-NYA yang berkata: “Jangan khuatir..
AKU di sini bersamamu.”
(QS 2:214, 2:186).





Salam sayang, 
Deanna Aris

Saturday, 15 February 2014

Pengakuan Pengamal Supplement Shaklee Lebih 10 tahun!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Kalau ada yang kata supplement Shaklee tak selamat, dah tentu beliau juga dah lama tak selamat kan...hehee..
Kalau kata supplement Shaklee tak bagus, tak kan beliau boleh amalkan lebih dari 10 tahun? kan?kan?kan?

Lagi banyak cerita pasal ESP klik DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Friday, 14 February 2014

BERGURU MERENTAS LAUT CHINA SELATAN

Assalamualaikum & selamat sejahtera.


BERGURU MERENTAS LAUT CHINA SELATAN

peta johor, peta malaysia, peta sarawak, kerja sambilan

Jika dilihat dari segi geografi, untuk berguru merentas Laut China Selatan dah tentu saya kena naik flight habis beratus-ratus ringgit. Tu baru je tambang, belum lagi bab makan, penginapan dan lain2. Mungkin juga kosnya beribu! Itu untuk seorang, kalau pergi dengan suami dan anak2? Wahhhhh...tepuk dahi!hehee..

Tapi sekarang kita hidup dalam dunia yang serba canggih. Serba moden. Cuma dengan satu klik je, semua dah terhidang depan mata. Dengan satu klik je kita dah boleh dapat macam2 info, maklumat, ilmu dan macam2 yang kita nak. 

Alhamdulillah..sangat bersyukur dengan dunia sekarang yang serba canggih dan moden nie. Beberapa hari lepas sempat saya menghadiri kelas untuk berguru tentang bisnes plan Shaklee Indonesia. Yang bestnya saya tak perlu keluar belanja beribu nak menghadiri kelas. Kawan2 dalam kelas pun dari merata Malaysia...ada dari Johor, Selangor, Penang..dan mentor saya sendiri di Miri, Sarawak. 

Saya pun tak perlu nak tinggal suami dan anak untuk kutip ilmu yang mentor nak sampaikan secara LIVE. Sangaattttttttt enjoy!! Sebab ape? Sambil dalam kelas saya enjoy breastfeed anak saya yang baru masuk 4 bulan..enjoy menuntut ilmu dengan anak2 depan mata, sempat lagi melayan anak saya yang 2 tahun tu main kereta..hihii..tak perlu nak kelam kabut bersiap pakai baju cecantik nak pergi kelas, naik kereta bagai..pergghhh memang enjoy abis lahh...kelas habis lewat malam pun takpe. Dah abis kelas dah boleh terus masuk bilik, tidur!hehehe...

Sekarang sangat mudah nak buat biz Shaklee. Order barang, nak register member baru semuaaa dah online. Tak macam dulu kena isi form dan kena hantar ke HQ. Kelas pun online je. Cuma nak tak nak je kan?

Macam mentor saya selalu pesan, jika NAK BERJAYA KENA UBAH DIRI DULU. Jadi pada anda yang nak jana income 3 angka? 4 angka? 5 angka? 6 angka pun boleh! Hubungi saya untuk saya guide anda capai income idaman anda. 
~ mentor saya income dia tiap bulan cecah 6 angka tau! tiap bulan ya bukan tiap tahun..jadi takde yang mustahil. Kita semua boleh berjaya macam beliau!

Jika anda seorang suri rumah yang sangat selesa dengan pemberian suami tiap2 bulan, apa jaminan anda suami anda akan hidup 2 tahun lagi? Kerana saya juga seorang suri rumah.

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Thursday, 13 February 2014

Cara Paling Mudah Atasi Kulit Kering

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Soalan cepu emas:
Kalau kita jumpa seseorang bahagian mana dulu yang akan kita perhatikan?
Saya rasa hampir 100% akan jawab " kat muka lah.."

So tak pelik lah kenapa kita menitikberatkan penjagaan bahagian muka atau wajah. 
Bagi mereka yang ada masalah kulit kering dan menggelupas dah pasti rasa rimas dengan keadaan macam tu kan.. Lebih2 lagi kalau dah cuba macam2 losyen atau pencuci muka tapi tak menjadi. Lagi stress bila pakai bedak bercapuk sana sini..huuhu..




Untuk anda yang dah cuba macam2 nak atasi kulit kering tu, boleh la cuba Vitamin E Shaklee.
Bukan ke Vitamin E tu untuk makan?
Ya, memang untuk makan. Istimewanya supplement Vitamin E Shaklee nie bukan je boleh makan, malah boleh buat masker skali! Best kan?


Perbezaan Shaklee Vitamin E Shaklee


Ia dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara mebran sel, sel darah merah dan tisu tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.



Kelebihan Vitamin E Shaklee
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah
  • Memperbaiki tisu
  • Melindungi paru paru dari pencemaran udara
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
  • Mengurangkan parut & masalah jerawat
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
  • Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
  • Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
  • Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrualMengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

Testimoni:





Macam mana nak tau Vitamin E tu asli ke tak?
Anda boleh lihat pada label botol vitamin anda samaada ia 'd' atau 'l'.
'd' adalah semulajadi manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia.


Macam mana nak buat masker Vitamin E?
Jom klik SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Wednesday, 12 February 2014

RENUNGAN: 9 Pembaziran Tanpa Disedari

Assalamualaikum.

9 pesanan ibnu qayyim.
Sembilan (9) pembaziran tanpa disedari yang dinyatakan oleh Ibnu Qayyim al-Jauziyah, seorang ulama terbilang dan tokoh gerakan dalam dakwah Islamiah. Ibu Qayyim dilahirkan pada tahun 691 Hijrah (1292 Masihi) dan meninggal dunia pada 751 Hijrah (1350 Masihi). Beliau ialah murid ulama ternama Syaikh Al-Islam Ibnu Taimiyah dan beliau mempunyai banyak karya ilmiah yang menjadi panduan dalam gerakan dakwah Islam.
Amalan membazir ini amat dilarang Allah hingga orang yang membazir itu disamakan dengan saudara syaitan. Firman Allah سبحانه وتعالى:

إِنَّ الْمُبَذِّرِ‌ينَ كَانُوا إِخْوَانَ الشَّيَاطِينِ ۖ وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِرَ‌بِّهِ كَفُورً‌ا

“Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya.” (Surah al-Isra’, ayat 27).
Ibnu Qayyim al-Jauziyah mengatakan ada sembilan pembaziran yang sering dilakukan manusia iaitu :-
1.  Ilmu Pengetahuan
Ilmu pengetahuan dibazirkan jika tidak diamalkan untuk jalan kebaikan.
2.  Amalan
Amalan dibazirkan jika dilakukan tidak dengan hati yang ikhlas.
3.  Kekayaan
Kekayaan dibazirkan jika dibelanjakan pada perkara yang tidak bermanfaat dan tidak diredai Allah سبحانه وتعالى.
4.  Hati
 Hati dibazirkan jika kosong daripada kasih kepada Allah سبحانه وتعالى.
5.  Tubuh Badan
 Tubuh badan dibazirkan jika tidak digunakan untuk beribadah kepada Allah سبحانه وتعالى.
6.  Cinta
Cinta dibazirkan jika dicurahkan kepada selain Allah سبحانه وتعالى atau melebihi cinta kepada-Nya.
7.  Masa
Masa dibazirkan jika tidak diurus sebaiknya.
8.  Akal
 Akal dibazirkan jika tidak memikirkan sesuatu yang bermakna kepada agama.
9.  Zikir
 Zikir dibazirkan jika tidak memberi kesan kepada hati.
 .
Rasulullah  melarang amalan pembaziran dan tidak pernah melakukan sesuatu yang melampaui batas. Perkara ini ada dijelaskan dalam hadis: “Ketika Mu’awiyah berkunjung ke Kufah, maka Abdullah bin Amr bercerita mengenai Rasulullah , katanya Rasulullah tidak pernah melampaui batas dan tidak pernah melakukan perkara keji. Beliau juga berkata: Rasulullah  bersabda: “Sesungguhnya orang yang paling baik antara kamu adalah orang yang paling baik budi pekertinya.” (Hadis riwayat al-Bukhari).
 .
Rasulullah  bersabda : “Tidak akan berganjak dua tapak kaki manusia pada hari kiamat sehinggalah dia disoal tentang empat perkara. Mengenai umurnya kemanakah dihabiskan umurnya? Mengenai ilmunya, apakah yang sudah dilakukan dengan ilmunya? Mengenai hartanya, dari sumber manakah dia perolehi dan jalan manakah dia belanjakan? Dan tentang tubuh badannya, apakah yang telah dia lakukan?” (Hadis Hasan Sahih riwayat Tirmizi)

Sumber: Shafiqolbu

Wassalam.


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Tuesday, 11 February 2014

Dulu saya debab, tapi sekarang dah slim ok!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ouuhhh memang stressss tau bila ada mulut2 yang suka cakap "Eh, debabnya kau!"
Tak pun "Gemuknyaaa kau sekarang.."
Walaupun sebenarnya diri sendiri memang dah sedar tentang keadaan diri sendiri...huhu..

Bukan tak cuba nak turunkan berat badan..tapi selalu je give up sebab berat tak pernah turun. Dah kawal makan pun berat tak turun. Ouuhhh memang stress.

Ok. Tak nak stress2..jom kita lihat testimoni customer kami yang dah berjaya turunkan berat badan. Memang dulu beliau gemuk..debab..tapi sekarang beliau dah berjaya turunkan berat sebanyak 15kg!


Assalamulaikum  Testimoni sendiri
Ye.memang saya gemuk.memang saya debab.Tapi sekarang tidak lagi.Alhamdulillah,rasa sangat berpuas hati dengan shaklee.Dengan shaklee semua nya terbukti berkesan..


Bagaimana Set Slimming Shaklee membantu menurunkan berat badan?

ESP

  • memberikan rasa kenyang lebih lama. Secara tidak langsung ia membantu mengawal nafsu makan dan mengelakkan daripada mengambil makanan ringan yang tidak berkhasiat
  • membantu membakar lebih 35% kalori
  • membantu menjaga otot bagi menghalang berat badan naik mendadak 
  • membantu penghasilan susu dengan lebih cepat dan pekat. Sebab tu ramai ibu menyusu yang suka kan ESP. Walaupun tengah berdiet, mereka dapat bekalkan susu yang cukup dan berkhasiat untuk anak mereka
  • membantu mendapatkan kulit yang cantik, gebu, menghilangkan parut, menegangkan payudara dan juga dapat membekalkan tenaga yang berpanjangan

Lecithin

  • berfungsi sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak2 lain
  • bertindak dalam mengemulsikan lemak (pecahkan lemak)
  • buang lemak yang tak diingini oleh tubuh terutamanya lemak di bahagian perut

Alfalfa
  • digelar Raja Segala Tumbuhan
  • mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol
  • melawaskan pembuangan
  • pembantu yang baik kepada Lecithin di mana Alfalfa bertindak mengangkut lemak dan kolestrol keluar dari tubuh
  • pakar detox. Alfalfa berupaya menyah bahan2 bertoksik dalam badan


Teringin nak mencuba? Hubungi saya seperti yang tertera di bawah.
Saya akan bantu anda untuk dapatkan set yang sesuai dan mengikut bajet anda untuk anda dapatkan berat idaman anda. 
Kegembiraan anda adalah keutamaan kami.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)