Tuesday, 30 April 2013

Cara Menghilangkan Stretch Mark


Stretch mark sememangnya menjadi pengalaman ngeri buat kebanyakkan ibu-ibu yang mengandung. Ada ke cara untuk hilangkan stretch mark nie?

Jawapan saya, mungkin ADA..hehe.. Tapi sebelum saya dedahkan rahsia terbesar nie, elok kita ketahui dulu apakah sebenarnya yang dikatakan stretch mark.

Apa itu stretch mark?
  • Ia adalah garis-garis putih yang terdapat di beberapa tempat seperti perut, payudara, paha dan lengan.
  • Terjadi akibat regangan kulit dalam waktu yang singkat sehingga kulit kehilangan elastisinya. 
  • Ia nya juga kerap terjadi pada wanita ketika hamil atau ketika badan mengalami kegemukan yang pada awalnya kurus.
  • Kulit terdiri daripada 3 lapisan. Lapisan paling dalam (subcutaneous), lapisan tengah (dermis) dan lapisan yang paling luar (epidermis). Stretch mark terjadi pada lapisan dermis di mana lapisan ini dipenuhi dengan pembuluh darah. Sebenarnya lapisan ini terbuat dari jaringan elastis, namun bila tubuh membesar dalam waktu singkat, saraf ini akan melemah dan akhirnya pecah akibat kulit yang menipis.
  • Pada permulaan awalnya, akan terjadi garis-garis kemerahan pada permukaan kulit yang lama kelamaan akan berubah menjadi garis-garis berwarna putih. 

Cara menghilangkan Stretch mark & Testimoni

Testimoni 1: 


Testimoni 2:


Testimoni 3:


Ya, Energizing Soy Protein [ ESP] dapat membantu anda menghilangkan stretch mark. Pengambilan protein yang cukup dan seimbang adalah penting kerana protein merupakan sumber makanan buat sel-sel kita. Kalau sel-sel kita tak cukup makanan, macam mana kulit nak nampak awet muda dan kulit remaja kan?

Pengambilan ESP dapat mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot. Ia juga dapat membantu mempercepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Anda mungkin tak akan percaya dengan testimoni-testimoni nie selagi anda tak mencubanya sendiri. Saya bukan nak paksa anda beli. Tapi saya cuma kongsikan rahsia kecantikan yang saya pasti anda juga perlukannya satu hari nanti. Saya juga pasti semua wanita ingin kelihatan cantik luar dan dalam di mata yang tersayang. 

 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Monday, 29 April 2013

SUAMI PUJI: Rasa *etat Macam Malam Pertama!

Hati mana yang tidak melonjak-lonjak bila dapat pujian daripada suami. Rasa macam satu kepuasan bila dapat gembirakan hati suami kan?

Hari nie saya nak kongsikan kegembiraan seorang isteri yang telah mengamalkan Alfalfa Shaklee dan hasilnya mendapat pujian suami ketat macam malam pertama walaupun beliau sudah 4 kali melahirkan anak. 


Testimoni Alfalfa

Antara 19 Khasiat Alfalfa:

• Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
• Melegakan sakit sendi dan belakang.
• Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
• Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
• Memberi kelegaan semasa haid.
• Merawat arthitis
• Bagus untuk elergi dan ekzema
• Merawat asma
• Mencuci usus bagi membuang toksik
• Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
• Meneutralkan asid dalam badan
• Merawat masalah keputihan pada wanita
• Membesar dan menegangkan payudara
• Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
• Memulihkan urat selepas bersalin
• Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
• Meningkatkan stamina seorang suami
• Melegakan sembelit
• Milk Booster bagi ibu menyusu

Benar, ramai yang bersetuju bahawa Alfalfa Shaklee dapat membantu mereka kembali intim bersama pasangan mereka. Nak lagi ummmpphhh boleh tambah Vitamin E atau kami gelarkan ia Vitamin Cinta..hehe..

Inginkan kebaikan Alfalfa meersap ke dalam tubuh anda? Hubungi saya seperti di bawah untuk dapatkan Alfalfa hari ini! :)

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

The Power of 'PUJIAN'

Hari nie saya jumpa sesuatu yang menarik untuk dikongsikan. Moga ia membawa manfaat kepada semua.
Kredit: https://www.facebook.com/pages/Anis-Choc-Moist-Cake/224268104297999 
**********************************************************************************
PASANGAN SUKA MENGKRITIK?

Suami kritik isteri..isteri kritik suami..Kenapa la ramai yang suka kritik pasangan? Kita nampak kesalahannya saja..Dia pun nampak kesalahan kitaaa saja..Memang betul, sebagai manusia biasa,adalah lumrah kalau kita tak sependapat..Masing-masing ada sebabnya..Tipulah kalau orang ingat kami ni tak pernah bergaduh,bertelagah..Kami pun sama,ada ketika tak sependapat..mulalahh..masing-masing diamm..tak bercakap..paling lama seharian tak bercakap..ego..Biasalah kan?..

Perasan tak? Nak cari salah orang memang senang..Mudah sangat, sebab kena ingat..kita ni manusia..kita dah maklum manusia ni sememangnya tak perfect..mesti la ada salah sana sini..First of all, kalau suami isteri yang bertengkar sebab tak sependapat dan tidak terima idea suami contohnya, please faham dulu kenapa dia buat macam tu..Selalu fikirkan, takkan dia sengaja nak buat macam tu sebab nak rosakkan bisnes anda berdua?

Paling penting, kalau pasangan buat sesuatu yang disukai atau boleh dibanggakan..adalah anda pernah appreciate mereka?Atau..adakah anda pernah memuji tindakan mereka?Bukan setakat keluar celebrate sama-sama tapi tak ada PERSONAL TOUCH? Eh..jangan salah faham pulak..maksud personal touch tu..bila pasangan kita buat sesuatu yang boleh dipuji, adakah anda pernah expresskan dengan kata-kata anda yang anda benar-benar kagum dengan kebolehannya?

Contoh kalau isteri berjaya bukak kedai atau berjaya dalam bisnes MLMnya..pernah tak anda bisikkan padanya, I kagum dengan u..Tahniah untuk isteri Abang yang tercinta...Geli ke nak kata macam tu?Memang mula-mula geli..hehe..tapi biasa-biasakanlah..Betul tau..Itu adalah RAHSIA sangat powerful dalam hubungan rumahtangga yang membuatkan suami-isteri sentiasa melekat..

Dulu kami pun sama...Mana ada nak appreciate atau praise each other..Tak biasa sebut macam tu..Kita dah terbiasa dalam budaya orang melayu..tidak diajar appreciate atau EXPRESS OUR LOVE..Dulu memang masing-masing dah faham...ibu bapa kita memang jarang sebut I LOVE U untuk anak-anak..Tapi kita tau..mak ayah memang sayang kita..sama ada dia sebut atau tidak..Kadang-kadang bila ada masalah anak lari dari rumah contohnya..barulah nak timbul perkataan tu..Mama bukan tak sayang..Mama sayang anak mama...bla..bla..bla..Anak dah lari baru nak sebut..Kalau jumpa anak tu balik ok la..Kalau dah tak jumpa? Macamana?

Seriously, kami pun baru belajar sebut I LOVE YOU pada anak-anak..Sebelum ke sekolah, kan ada aktiviti salam-salam..masa tu lah ambik peluang..Kita selalu provide makanan yang sedap, yang sihat untuk anak-anak..tapi pernah tak bagi makanan untuk mindanya?..Selalulah feed minda mereka dengan kata-kata appreciation dan love..yang akan menyanyi-nyanyi di telinga mereka sepanjang hari..Anak-anak pun mulanya malu nak sebut I LOVE U PAPA...I LOVE U MAMA...tapi lama-lama dah biasa..

Jadi..Perasan tak? Sama saja The Power of Appreciation ni..sama ada dengan anak-anak atau dengan pasanganatau dengan pekerja/boss ..Jangan kita ambik mudah atau ambik kesempatan dengan perasaan pasangan kita..Kita ingat dia mesti tahu apa yang kita rasa..tapi dia sebenarnya tak tahu pun..Dia tak tahu betapa kita menghargainya..menyayanginya..

Jangan biasakan di mulut ni nak kritik orang je..(What u give, u will get back..).Biasakan di mulut untuk memuji orang...Satu lagi contoh, kalau kita ke kedai makan...selalu kita akan berhubungan dengan tukang masak bila masakan yang kita order tu ada masalah..contohnya..jumpa rambut dalam makanan kita..Marah betul tu..suruh pelayan panggil tukang masak keluar..marah-marah dia..Perasan tak?..Dia sengaja ke buat macam tu? Adakah dia saja-saja letakkan rambut dalam makanan tu? Dia tak terfikir ke perkara macam tu boleh menjejaskan perniagaan atau pekerjaan beliau?

Tapii..kalau makanan yang kita order tu sedap tahap dewa..walllaaa...pernah tak kita panggil tukang masak untuk memuji dia?..Baru-baru ni saya ke Kemaman, singgah makan di R&R..nescaffe yang dibuat oleh adik kedai minuman tu sedap sangat..sebelum ni saya jarang order nescaffe..sebab ingat yang dibuat sendiri saja yang sedap..selalunya yang dijual tak sedap..hehe..buruk sangka la tu...

Tapi, bila dapat minuman yang sedap ni..Sebelum balik, saya terus ke kiosk tersebut, jumpa adik tu..cakapkan padanya..sedap la air yang adik buat..macam tu lah..buat sampai customer datang puji..Mula-mula adik tu heran dan takut kenapa saya cari dia..tapi bila dapat pujian, merah menyala muka dia..dia jadi sangat-sangat happy..Saya percaya lepas tu pasti dia sentiasa buat yang terbaik untuk customernya...Nampak tak The Power of Pujian?

Mengikut kajian, punca pasangan yang berpisah adalah disebabkan oleh lack of appreciation...Kerana adalah lumrah sebagai manusia biasa..manusia mencari-cari untuk rasa dihargai..Jom kita sama-sama belajar untuk start memuji anak-anak atau suami isteri atau pekerja..Cari satu sebab untuk kita memuji mereka setiap hari..Tak perlu kita cari kesalahan mereka..kerana percayalah, dengan memuji mereka setiap hari akan membuatkan kita terlupa dan lama-kelamaan akan menutup keburukan mereka..nampak yang indah-indah saja...nampak yang baik-baik saja..

Percaya lah..dengan memuji mereka,lihatlah..hidup mereka akan lebih bahagia..Bila mereka bahagia, kita akan seribu kali bahagia...What u give,u will get back more kan?Sama jugak bak kata Professor Muhaya, Bahagia dan Membahagiakan..

WALAHU'ALAM...
ALLAH MAHA TERPUJI (AL-HAMID)
Jika seseorang membaca Ya Hamid sebanyak 66 kali setelah solat Subuh dan solat Isyak, maka Allah akan memperindah ucapan dan perbuatannya.Jika seseorang memiliki mulut yang kotor,ucapannya menjadi lebih baik.



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Sunday, 28 April 2013

Set Vitamin Cadangan Untuk Lelaki

Apa hidangan tengah hari anda hari ini? Tentunya hidangan yang paling enak memandangkan hari nie hari ahad dan hari bercuti bagi kebanyakkan mereka yang bekerja. Tetapi biarlah hidangan yang enak itu diambil mengikut piramid makanan bukan mengikut selera makan semata-mata.

Berbanding dengan hari bekerja yang sibuk, jarang memasak, dan ada juga yang gemar mengambil makanan segera dek kerana kepenatan bekerja, pengambilan makanan yang seimbang jarang dititikberatkan.

Berbeza dengan wanita, kebiasaannya lelaki memerlukan makanan berat supaya mereka dapat bekerja dan berfikir. Lagi banyak mereka berfikir lagi banyak makanan yang diperlukan untuk ditukarkan menjadi tenaga. Tetapi jika terlepas pandang, lelaki yang mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang ini boleh menghadapi risiko serangan jantung atau kolestrol.

Bagi anda yang mementingkan kesihatan mahupun stamina, ataupun para isteri yang sedang mencari vitamin untuk suami, ambillah 3 vitamin asas ini.

Apakah vitamin yang lelaki perlukan?

Omega: Ia membantu jantung dan kardiovaskular. Ia juga bagus untuk membakar lemak dan juga bagus untuk daya ingatan. Selain itu, ia juga dapat membantu mengelakkan apa-apa inflamasi (bengkak) dalam tubuh terutamanya mereka yang mempunyai masalah gout.

Vitamin E: Ia bagus untuk saraf, merendahkan lemak dan menurunkan trigliceride (sejenis lemak yang boleh mengganggu kestabilan darah, kesihatan jantung dan kardiovaskular) dalam tubuh serta bagus untuk stamina.

Zink: Ia penting untuk pertumbuhan sel dan kestabilan hormon dalam tubuh. Ia juga dapat membantu menggalakkan pertumbuhan rambut dan kesihatan yang optimum. Jika anda kurang 'tenaga' ketika bersama isteri, zink dapat membantu memainkan peranan 'tenaga' berkasih sayang.

Vitamin Cadangan untuk Lelaki

Harta kekayaan boleh di cari, namun jangan di lupa kesihatan juga adalah lambang kekayaan. Maka kesihatan dan kebahagiaan juga perlu usaha untuk dikekalkan.

Bagi para isteri, jom sihatkan suami kita! Suami sihat isteri bahagia :)




* These statement have not been  evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Tips Mewujudkan Keyakinan Diri

Janjilah kepada diri sendiri bahawa tanpa mengira betapa susah sesuatu masalah yang anda hadapi dalam kehidupan anda, anda akan mencuba dengan sedaya upaya anda untuk membantu diri sendiri.

Anda mengakui bahawa usaha anda untuk membantu diri sendiri itu mungkin tidak berbuah kerana pemberian ganjaran yang wajar adalah di luar kawalan anda.
Keyakinan ialah kepercayaan yang tidak berbelah bagi.

Keyakinan diri pula ialah kepercayaan bahawa dirinya boleh mengendalikan kehidupannya dengan baik serta segala cabaran yang dihadapi dengan jayanya

Mari kita hayati 10 Tips Mewujudkan keyakinan diri;
  1. Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain, tiada yang kurang dan tiada juga yang lebihnya. 
  2.  Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat? Pedulikan apa orang nak kata tapi yang penting pelajari apa orang lain buat terlebih dahulu sebelum kita buat. 
  3. Apa kekurangan/kelemahan yang ada pada diri anda dan baikinya. Jangan biarkan ia terus berkekalan tanpa ada sebarang usaha dari anda. 
  4. Jangan takut-takut atau teragak-agak untuk melakukan sesuatu yang positif. Berani! 
  5. Elakkan perasaan malu yang tidak bertempat. Ketepikan! Tonjolkan diri anda. 
  6. Lakukan riadah yang ringan sebelum melakukan sesuatu pekerjaan, ianya sebagai warm up dan dapat mengaktifkan diri seseorang. 
  7. Kemas diri dan anggapkan diri anda adalah terbaik pada hari itu. Ya saya boleh! 
  8. Apabila berinteraksi pandang tepat pada muka dan mata orang yang kita sedang berinteraksi dan gunakan sedikit pergerakan tangan untuk menerangkan sesuatu. Jangan terlalu kaku. 
  9. Apabila memulakan sesuatu tugas jangan memikirkan tentang masalah, tetapi fikirkan tentang hasilan yang akan dapat selepas tugas tersebut. 
  10. Sentiasa peka terhadap waktu, jangan berlengah-lengah atau bertangguh dalam melaksanakan sesuatu tugas. Masa itu emas! Setiap waktu berharga.

 ~ http://www.iluvislam.com


Selamat berhujung minggu!


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Saturday, 27 April 2013

Omega bagus untuk anak fokus dan mudah ingat

Ibu bapa zaman sekarang jarang kita lihat yang tidak ambil kisah atau tidak peka pada perkembangan dan pertumbuhan anak-anak mereka. Rata-rata mereka sanggup berbelanja besar untuk menghantar anak-anak mereka ke tuition, belikan buku, produk kesihatan, malah ada juga yang lengkapkan anak mereka dengan permainan atau gajet-gajet canggih masa kini demi untuk mengisi masa lapang si anak.

Namun, tak dapat dinafikan ada juga sesetengah ibu bapa yang gemar berikan anak mereka jajan. Makanan yang paling mudah didapati untuk mendiamkan si anak. Sebagai ibu bapa yang peka, kita juga harus tahu bahawa jajan bukanlah makanan yang diperlukan si anak. Bila si anak belajar main-main dan tak fokus, janganlah pula anak dipersalahkan. Tetapi ibu bapa yang harus dipersalahkan kerana tidak memainkan peranan yang penting dalam memberikan anak makanan yang berkhasiat.

Si anak juga memerlukan pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan pertumbuhan yang sihat. Jika kita sebagai ibu bapa tak mampu untuk berikan mereka lauk ikan segar setiap hari, Omega adalah antara supplement yang bagus untuk diberikan kepada mereka.

Tak salah kiranya kita belanjakan sedikit wang kita untuk mereka kerana kita juga menumpang rezeki mereka.

Bila anak kita sihat, dapat belajar dengan fokus, pandai belajar kita juga yang senang kan?

Omega membekalkan DHA kepada otak si manja. Ia juga merupakan makanan kepada sel dan dapat membantu meningkatkan sistem imun anak. Selain itu, omega juga dapat membantu anak mudah ingat akan apa yang mereka belajar dan membantu mereka lebih fokus dalam pembelajaran.

Alhamdulillah, saya juga berikan Omega pada Faris. Nampaknya Faris pun suka makan Omega nie. Kadang-kadang sampai menangis nak minta lagi.

Saya juga ingin kongsikan pengalaman mereka yang berikan Omega pada adik dan anak mereka.

Testimoni 1:
                                                            
   

Testimoni 2:



* These statement have not been  evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Friday, 26 April 2013

Semarakkan Kasih Sayang Bersama Pasangan


Set B memang terkenal di kalangan ibu menyusu. Namun, ianya bukan saja untuk ibu menyusu, malah ia juga sesuai untuk pasangan suami isteri. Sangat sesuai untuk pasangan suami isteri yang sibuk bekerja seharian di mana set vitamin ini dapat membantu memberikan anda tenaga berpanjangan dan mood yang baik. 


Apa kebaikan Set B untuk anda dan pasangan?
Vitalea
Multivitamin yang lengkap dengan zat besi.
 
B complex
Bertindak sebagai penenang dan membantu menstabilkan emosi.
 
Vitamin C
Sebagai antikoksidan yang paling minima dengan 500 mg sehari dan bertindak mengikut pelepasan masa.
 
ALFALFA
Sebagai RAJA TUMBUH-TUMBUHAN yang kaya dengan protien dan garam mineral. Bertindak sebagai serat yang sangat baik. Membantu pembersihan usus dan mengangkut lemak yang dibakar melalui lecitin atau omega. Alfalfa juga dikatakan dapat berfungsi lebih baik daripada kacip f*****h. Ia juga dikatakan dapat membantu memekatkan air mani, jadi sangat sesuai untuk mereka yang merancang untuk menambah ahli keluarga :)


Testimoni:
 

Alhamdulillah, gabungan set vitamin ini dapat memberi perubahan yang positif sekaligus dapat membantu menambahkan lagi rasa bahagia dalam kehidupan berumahtangga. Bukan saja Puan Isteri boleh makan, En. Suami pun boleh turut sama amalkan. Berbaloi-baloi kan? 
 
Jom dapatkan Set B hari ini! 
Berita baik, anda boleh dapatkan set ini di bawah kos RM100! Bagaimana caranya? SMS atau email kepada saya untuk mengetahuinya.




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Anak Anda Kerap Demam dan Selesema?

 

Jika anak anda kerap demam dan selesema, mungkin pengalaman daripada customer kami ini dapat membantu usaha anda dalam memastikan anak anda kekal sihat.

Testimoni:


Mealshake sesuai untuk semua golongan termasuklah kanak-kanak yang sedang membesar.

Mealshake juga mempunyai nutrisi yang lengkap di mana ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang perlu. Ianya juga kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) dan mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

Bagi anda yang belum pernah mencuba Mealshake, cubalah hari ini. Saya pasti anda sukakan rasanya. Sedap tau! Macam aiskrim.

Mealshake bukan saja untuk anak anda, malah untuk anda seisi keluarga juga.
Jika anda seorang yang sukar untuk menelan vitamin dalam bentuk tablet, Mealshake merupakan pilihan yang bijak untuk anda.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Thursday, 25 April 2013

Dulu Tak Suka, Sekarang Jatuh Cinta!

 
Dulu memang tak suka. Tapi sekarang, tak boleh nampak rasanya!huhuhu...

Dulu bila mak masak ikan campur dengan nenas, aduh rasa memang tak boleh nak layan rasa dia. Walaupun ibu kata, jangan ambil nenas makan ikan je pun rasanya tetap tekak tak dapat nak terima. Bak kata orang zaman sekarang, tak bleh blah rasa dia!hehhee..

Haa..nie lah dia ikan masak nenas yang ibu saya masak! Hurmm slurrpppp! Sedap sungguh air tangan ibu. 



Nie pulak dari pinggan saya makan. Rasa nak abiskan je nenas satu periuk tu!heeee...



Sejak mengandung anak kedua nie la selera berubah suka makan ikan masak dengan nenas. Tak boleh lalu dapur! Tiap kali lalu dapur mesti singgah buka periuk makan nenas.

Ibu pula sekarang nie dah tak boleh jugak nampak nenas. Nampak je nenas mesti nak masak camtu. Dulu nak masak terpaksa tahan-tahan sebab saya tak suka. Kesian ibu. Tapi sekarang, disebabkan zaman dah berubah, ibu pun dah tak kisah lagi nak masak ikan dengan nenas. Sebab saya dah suka makan!hihiihi..

Ada yang nak resepi ke?hehehee..perasan pula!
Kalau ada yang nak nanti saya tanyakan dengan ibu saya..hehehe..

Apa pula lauk tengah hari kawan-kawan hari nie? Apa pun, selamat menjamu selera!



Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Tuesday, 23 April 2013

Vitamin Yang Penting Semasa Hamil

Ramai di kalangan ibu mengandung tidak mengambil vitamin samada yang dibekalkan di klinik mahupun mendapatkan vitamin dari luar sepanjang dalam tempoh kehamilan. Rata-rata daripada mereka memberi alasan takut anak besar atau badan naik bila makan vitamin. 

Hal ini tidak benar sama sekali. Walhal vitamin yang dibekalkan oleh doktor untuk sepanjang tempoh kehamilan adalah bertujuan untuk memastikan si ibu mempunyai cukup zat dan khasiat untuk terus dibekalkan kepada si kecil di dalam perut si ibu. Si ibu perlu menjaga pemakanan yang seimbang agar bayi dalam kandungan dapat membesar dengan baik dan sihat.


Hakikatnya, sebagai ibu mengandung pengambilan vitamin sepanjang tempoh kehamilan tidak boleh di pandang remeh. 
Apakah vitamin yang diperlukan semasa mengandung?
  • Multivitamin ( sangat penting dilengkapi dengan zat besi )
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Kalsium
  • Vitamin untuk otak - DHA ( minyak ikan )

Tentunya setiap vitamin mempunyai peranan yang yang penting.

Multivitamin & vitamin B: 
Memastikan si ibu kekal bertenaga, tidak pitam atau pengsan akibat kurang darah dan untuk kestabilan hemoglobin

Vitamin C:
Penting untuk sistem imun si ibu dan juga anak dalam kandungan

Kalsium:
Penting untuk pembinaan darah, saraf dan pembetukan tulang

Minyak ikan:
Bagus untuk pembetukan DHA otak bayi


Kekurangan mana-mana vitamin boleh mengganggu tumbesaran bayi dalam kandungan seperti bayi tidak membesar mengikut graf yang sepatutnya, gangguan pembesaran tengkorak bayi, tulang lembut dan sistem imun yang rendah.

Jadi si ibu perlulah memastikan mengambil pemakanan yang seimbang dan vitamin yang telah disarankan oleh doktor.

Shaklee juga mempunyai vitamin-vitamin penting yang diperlukan untuk ibu mengandung;
  • Vitalea (multivitamin terbaik yang dilengkapi dengan zat besi)
  • Vitamin B (lengkap dengan kesemua 8 vitamin B termasuk asid folik)
  • Sustained Release Vitamin C 500mg
  • Ostematrix (lengkap dengan kalsium, magnesium, fosforus dan Vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron)
  • Omega Guard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi)

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee ini, sila email kepada saya agar saya dapatkan bantu anda menerangkan lebih lanjut tentang kebaikan vitamin Shaklee.

Klik DI SINI untuk melihat testimoni.


* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 

Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Monday, 22 April 2013

PENANGAN SHAKLEE: Habis Satu Keluarga Ber Shaklee!

Alhamdulillah, seronok dengan perkongsian customer kami yang sangat gembira dengan perubahan pada keluarga beliau, terutamanya kesihatan ibu dan suami beliau. Kesihatan keluarga beliau bertambah baik dan beliau juga mendapati kulit beliau bertambah gebu, halus dan mulus.

Ikuti perkongsian beliau;
 
 
 

Shaklee dah lebih 50 tahun bertahan sebagai peneraju nutrisi supplement. Tidak cukup lamakah bagi anda?
Cukup bagi saya untuk YAKIN memilih Shaklee sehingga ke hari ini :)) 




* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil daripada setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Thursday, 18 April 2013

Payudara kendur dan tidak anjal?

Bagi anda yang mengalami masalah payudara kendur dan kurang anjal, anda perlu pastikan anda mengambil protein yang secukupnya dan seimbang untuk membantu menganjalkan semula payudara.


ESP adalah yang terbaik untuk membantu anda menganjalkan semula payudara walaupun anda ibu menyusu. Selain itu, alfalfa juga membantu cuma kandungan protein di dalam alfalfa adalah minimum.


Untuk melihat testimoni ibu menyusu klik DI SINI
Untuk melihat testimoni bakal raja sehari klik DI SINI




* Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Mudahnya Menjemput Rezeki

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua pembaca blog Dunia Vitamin Semulajadi!
Moga anda semua dalam keadaan sihat walafiat dan gembira bersama keluarga tercinta.

Pagi nie saya cuma nak kongsikan post menarik dari Kak N kepada anda.
Dari penulis Mudahnya Menjemput Rezeki.

" Kerana Saya faham amat sedikit orang yang membaca al-Quran setiap hari. Malah lebih sedikit lagi yang cuba memahami apa yang dibacanya. Natijahnya, pesan-pesan dari Allah tentang rezeki tidak pernah diketahuinya. Akhirnya, jadilah dia seorang yang bertindak mencari rezeki dengan panduan akal dan nafsunya sahaja"



 
Semoga kita juga sentiasa mengutamakan mencari keredhaan ALLAH SWT.




Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Wednesday, 17 April 2013

Kulit Cerah dengan ESP!

Sekarang nie banyak produk kat pasaran yang boleh mencerahkan kulit wajah. Saya juga tak terlepas mencuba produk-produk yang boleh buat muka jadi putih (walaupun kulit macam bontot kuali..hihi)..tapi kebanyakannya saya dapat rasakan seakan menghakis kulit saya. Ada sesetengah tu pula melekit dan tak selesa bila di pakai. Ada juga sesetengah produk yang tak sesuai dengan kulit dan mengakibatkan kulit menggelupas dan sebagainya. Tapi tu dulu lah sebelum jumpa Shaklee. Sekarang dah jumpa Shaklee, dah banyak lupa produk-produk lain yang ada kat pasaran..hehe.

Apa kata pengguna produk Shaklee?



Alhamdulillah, dengan pengambilan ESP dapat menambahkan lagi kegembiraan bakal raja sehari. Belum pun habis sebotol ESP, beliau dah dapat hasil yang diinginkan. Pasti beliau nampak berseri-seri sewaktu hari perkahwinan beliau.

ESP sememangnya BEST SELLER PRODUCT yang bukan sahaja dapat membantu mencerahkan kulit wajah namun ianya juga mempunyai pelbagai manfaat kesihatan untuk kita semua.

Jom cerahkan kulit dengan ESP yang 100% produk semulajadi.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Monday, 15 April 2013

Nutriferon Pilihan Terbaik Sebagai Pengganti Vitamin C

Bagi mereka yang selalu bertanya tentang Vitamin C, sehingga ke hari nie belum ada apa-apa update dari syarikat. Namun, anda tak perlu gusar kerana anda boleh dapatkan Nutriferon sebagai booster imun sistem yang lebih baik!




Apa sebenarnya Nutriferon?

Ia adalah makanan khas untuk sel antibodi (interferon) dalam tubuh kita. Ia membantu sistem imun bertambah baik dan perisai tubuh kita menjadi lebih kuat!

Nuriferon adalah supplement untuk boost immune system. Ianya sangat unik dan hanya boleh didapati dari Shaklee.


Jika anda berminat untuk dapatkan Nutriferon, anda boleh hubungi saya hari ini. Konsultasi PERCUMA akan diberikan.


* Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Saturday, 13 April 2013

Suami Puji Breast Masih Up Walaupun Menyusu!

Ramai kebanyakkan ibu menyusu mengalami masalah payudara kendur. Bagi mengatasi masalah payudara kendur di kalangan ibu menyusu, ibu perlulah menjaga pemakanan dan mengambil makanan tambahan. Ibu juga perlu meningkatkan pengambilan protein kerana protein amat diperlukan untuk membina dan menjaga nada otot dan kepejalan. Pengambilan protein juga dapat menyediakan kolagen yang diperlukan.

Pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) dapat membantu menganjalkan semula dan mencantikkan payudara.

Dalam Set Penyusuan Shaklee, Set 3M antara set penyusuan yang menjadi pilihan kebanyakkan ibu-ibu menyusu. Salah satu supplement yang terdapat dalam set ini adalah ESP.


Testimoni:



Klik DI SINI untuk mengetahui kenapa kebanyakkan ibu menyusu memilih SET 3M.

Klik DI SINI untuk ketahui set penyusuan yang sesuai untuk anda.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna)