Followers

Thursday, 30 January 2014

En. Suami pun ambil Set B!

January 30, 2014 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Set B bukan saja untuk ibu menyusu tau. En. suami pun boleh ambil Set B nie.

Jom baca testimoni Puan Dilla yang berkongsi Set B bersama suaminya.

set B shaklee bagus untuk suami




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Saturday, 25 January 2014

11 SEBAB BUAH PINGGANG ROSAK

January 25, 2014 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Buah pinggang merupakan organ terpenting dalam tubuh badan kita. Ia sangat penting di dalam sistem perkencingan. Buah pinggang akan memproses 200 liter darah setiap hari dan menapis keluar sekitar 2 liter air dan sisa-sisa buangan. Air yang berlebihan dan sisa-sisa buangan ini terdiri daripada urin,yang mengalir melalui satu tiub sempit yang dipanggil ureter.Dari ureter,urin akan mengalir ke pundi kencing.Di situ kandungan urin tadi akan disimpan sehingga anda membuangnya sebagai air kencing.

Buah pinggang juga berperanan dalam menghasilkan hormon. Beberapa hormon yang dihasilkan oleh buah pinggang membantu untuk mengekalkan keseimbangan dalam tubuh. Antara hormon yang dikeluarkan ialah erythropoietin, renin, dan calcitriol.
  • Erythropoietin atau EPO berfungsi untuk merangsang tulang sum-sum untuk menghasilkan sel darah merah.
  • Renin berfungsi untuk menetapkan tekanan darah.
  • Calcitriol-satu bahan aktif berbentuk vitamin d,berfungsi untuk menjaga kalsium untuk tulang dan untuk keseimbangan kimia yang normal dalam badan.


Jika buah pinggang gagal untuk berfungsi, ini akan menyebabkan terkumpulnya sisa toksin di dalam badan. Maka ketika ini anda memerlukan rawatan dialisis untuk membuang racun-racun ini.



11 SEBAB BUAH PINGGANG ROSAK 

Ini saya ambil dari page Dr. Malinda. Terima kasih doc atas perkongsian ilmu ini.


Recently terima beberapa call yang mencari doktor untuk jaga dialysis centre. Excitedly, mereka kata sekarang ni doktor yang terlatih dalam dialysis ni macam goreng pisang panas. High demand!

True Enough. Tapi apa maksudnya? Terlalu ramai pesakit yang perlu menjalani dialysis! Kes penyakit buah pinggang semakin meningkat, betul?

Cukuplah 13 tahun melihat saya arwah ayahanda tersayang menderita penyakit buah pinggang. Di tebuk perut untuk 'Peritoneal dialysis'. Di operation utk AV Fistula. Menahan sakit di cucuk setiap 2 hari sekali utk mencari urat darah menyambung ke mesin dialysis. Kurang darah. Susah bernafas akibat air banyak yang berkumpul dalam badan dan pelbagai komplikasi lain..

Being as a doctor is different. Tapi bila perkara itu berlaku pada anggota keluarga sendiri - Then, baru kita betul-betul tahu, how they suffer!

Saya tidak mahu itu kesudahan hidup saya. Saya tidak mahu ia berlaku lagi pada ibu, suami, anak-anak dan keluarga saya. Saya juga tidak mahu anda semua mengalami nasib yang sama. It's really PAINFUL! Jaga diri kerana jika kita perlu menjalani dialysis setiap 2-3 hari sekali, semua anggota keluarga akan merasa kesulitannnya..

Take Care Of Our Own Kidney!

11 Faktor yang merosakkan Buah Pinggang:

1) Kerap tahan kencing

2) Kurang minum air

3) Suka makan makanan masin

4) Suka minum minuman bergas

5) Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.

6) Kerap makan daging merah dan Seafood (Tinggi Uric Acid)

7) Kerap makan Pil Tahan Sakit

8 ) Merokok

9) Obesiti

10) Alkohol

11) Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal

Buah Pinggang Kita. Amanah Kita.


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

KESAN BURUK ALFALFA COMPLEX

January 25, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejatera.

Owh Alfalfa! Memang sangat HOT lebih2 lagi bulan nie promosi Alfalfa. 

Bagus sangat ke Alfalfa nie? Haaa..bagi anda yang rasa Alfalfa nie bagus sangat atau baru nak mencuba Alfalfa nie, WAJIB baca kesan buruk Alfalfa nie. 

JANGAN AMBIL ALFALFA JIKA ANDA TIDAK BERSEDIA MENGHADAPI KESAN BURUK INI.


1) haaa…untuk bini bini orang tu…kena sedia ni tau…habis tak laku segala krim pelincir apa jenis brand pon..sbb miss V tak kering bila dengan suami. Sedia ke you all?
2) tokey kedai 7 E bankrup sebab takder orang beli panty liner / disposable panties sbb bye bye keputihan
3) peniaga online yang orang dok berebut beli segala fiber drink tutup kedai…huhuhu
4) farmasi byk stok tak jalan ubat high cholestrol
5) krim krim kurap semua expired kat kedai…
6) tokey baju saiz XXL @ big size garu kepala..bisnes slow…tak dak dah pelanggan setia…waaaaaa
7) pompuan pompuan kaki goda tak jumpa laki orang nak jadik sugar daddy….hihihi
8 ) suami asyik nak berkepit ja dengan bini
Haaaa..anda bersedia tak? Kalau rasa2 dah terlebih bersedia tu, cepat2 hubungi saya ya! :))

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

Friday, 24 January 2014

BAHAYA SET SLIMMING SHAKLEE

January 24, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Ops! Set Slimming Shaklee bahaya?? Betul ke?

bahaya set slimming shaklee bagi pengamal pil perancang, SLE

Ya. Bahaya jika:

Anda seorang penghidap SLE, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA yang mengambil Set Slimming Shaklee yang mengandungi Alfalfa & Herblax. 
Jom baca apa itu SLE DI SINI.



Wanita yang mengambil pil perancang. Di mana ada sesetengah berpendapat pil perancang akan terganggu dengan pengambilan Alfalfa. Jadi sebagai langkah berjaga2, elakkan pengambilan Alfalfa dan boleh digantikan dengan produk slimming yang lain seperti Cinch. Jaga2 jangan sampai ter'accident'!hihi


Malas minum air masak 3 liter sehari. Bila ambil Alfalfa nie memang kena banyak minum air masak sebab Alfalfa ada vitamin K. Kalau kurang air kita akan jadi mudah pening atau healing crisis yang lain.



Dapatkan konsultasi penuh daripada pengedar anda sebelum consume Set Slimming Shaklee ya.



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Wednesday, 22 January 2014

MLM SHAKLEE TAK PATUH SYARIAH??

January 22, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Di harap entry kali nie dapat memberi pencerahan tentang MLM Shaklee. Terima kasih pada Cikgu Mat atas pencerahan beliau.

Jom dengar cerita. Begini. Sejak ada bisnes ni, rajin sekali tangan ni nak PM kawan2 lama. So,dah alang-alang cerita terbukalah tajuk Shaklee ni. Saya ada mencadangkan bisnes ini kepada beberapa orang rakan yang sebahagian besarnya mempunyai latar belakang agama yg agak tinggi. Maklumlah kami ni 'anak-anak graduan' Universiti Al-Azhar. Jadi tentulah perhatian utamanya tertumpu kepada isu Multi Level Marketing (MLM).

Banyak juga kena gasak dengan soalan-soalan yg mencabar tetapi alhamdulillah dapat dijawab dengan baik. Tau bagaimana nak menjawab soalan maut dari kawan2 yg ada latar belakang agama ni? Mudah je, ikut step saya ni kalau anda mampu =) :

1. Jangan berpusing-pusing. Terus jawab direct to the point dan jangan sesekali menipu.

2. Saya ingatkan mereka saya juga graduan Azhar. Takkan saya nak burukkan nama Azhar dengan join bisnes yag bukan-bukan dan bersalahan pula dengan syarak.

3. Yang ni point akhir, taktik "Mati Ayat" namanya. Saya ingatkan mereka juga bahawa saya diiktiraf sebagai Graduan Terbaik Fakulti Usuluddin dan Dakwah Seluruh Universiti al-Azhar, 2009 di Konvokesyen al-Azhar yg dianjurkan oleh Kedutaan Besar Malaysia-Kaherah. 

Point ni saya hanya guna untuk orang-orang yang memerli dan menghukum terus bahawa semua MLM adalah HARAM dengan yakinnya. Bukan untuk berlagak dengan apa yang kita capai tetapi cukup sebagai ingatan kepada mereka yg selalu menjatuh hukum bukan dari sumber hukum sebenar tetapi dari akal pendek mereka sahaja. Agama bukan HALAL untuk diri sendiri tapi HARAM untuk orang lain.

Sijil Produk Halal dari Islamic Services of America
Ini adalah sebab UTAMA saya memilih Shaklee sebagai side income. Jom perhalusi. Ini adalah syarat-syarat yg wajib ada pada MLM yg patuh syarak. 

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya. 

Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. 

Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. 

Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya dijualnya. 

Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game) atau head hunter.

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya

Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya,  ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju'alah. Untuk itu, syarat dan rukun jua'alah mestilah dipastikan sempurna.

6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya

Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.


Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkongsian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

Diharap anda dapat membuka mata dan akal untuk melihat Islam adalah agama yg MENGAWAL bukan MENGHALANG. Dikawal perniagaan agar semua pihak tidak rugi dan keadilan sosial dapat ditegakkan. Jangan sampai anda menggunakan agama untuk menjadi lapik alas bagi alasan untuk tidak bergiat dalam bidang perniagaan atau menghalang niat muslim yg lain untuk berniaga.

Jika diperhalusi, bukankah syarikat anda bekerja juga melakukan skim MLM atau sistem piramid dan itu mungkin lebih teruk lagi jika tidak dikawal. Contohnya, jika saya tanyakan berapa orang CEO syarikat anda? Tentu jawapannya seorang sahaja. Tiada dua. Pengurus pula berapa? Tentu dijawab 4-5 orang atau lebih, pekerja bawahan tentulah lebih ramai dari atasannya. Bukankah begitu?

Dari segi keuntungan pula, berapa keuntungan yg anda dapat berbanding atasan anda jika syarikat anda mendapat laba RM 10 juta sebagai contoh. Tentu semua akan menjawab yg di atas tentulah mendapat keuntungan/gaji/bonus yg lebih tinggi dari org bawahan. Inilah SISTEM PIRAMID MLM tetapi kenapa dibenarkan? Sebab ia adalah betul dan dibenarkan oleh syrak dengan syarat-syarat tertentu. Hendak tahu syarat-syaratnya, sila bertemu para ulama dan belajarlah 4-5 tahun lagi untuk memahaminya secara mendalam. 

Yang penting, jangan menampakkan Islam sebagai agama RIGID dan akhirnya umat Islam sendiri kurang produktif dari sudut ekonomi dan kekal miskin selama-lamanya.




Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Tuesday, 21 January 2014

Rahsia "PERFORMANCE" Isteri Jadi Bombastik Walaupun selepas Kelahiran

January 21, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Hohohoho...maaf ya entry kali nie agak berbaur 18SX..hehe.
Bukan apa, saya juga seorang isteri dan juga seorang ibu. Walaupun dah jadi seorang ibu, tak boleh la kita abaikan penampilan kita depan en suami. Hal2 sebegini memang perlu dan penting demi menjaga keharmonian rumah tangga. Dah tentu kita nak hidup dengan pasangan samapi hujung nyawa kan?

Jom kita check, adakah anda mengalami masalah berikut?
  • suami kurang nikmat sebab faraj longgar?
  • masalah keputihan?
  • bau busuk pada alat sulit?
  • mengalami kekeringan faraj?

Apa RAHSIA meningkatkan performance isteri?
ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Bagaimana Alfalfa dapat membantu?

ALFALFA COMPLEX Raja segala tumbuhan dengan 1001 KHASIAT. Alfalfa Shaklee diperbuat daripada daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.Ianya merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Alfalfa turut mengandungi Vitamin A,C dan E, kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

Alfalfa ini mengandungi phytoestrogens yang mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah yang mana ianya dapat membantu dalam ‘hubungan’ suami isteri (enhance libido). Alfalfa juga dapat membantu merawat masalah keputihan dan dapat meningkatkan kelembapan faraj.

Jom kita layan testimoni pula:

Testimoni: Keputihan berkurangan dan keintiman semakin mengkagumkan

Alfalfa untuk keintiman, keputihan, ketatkan miss v, ketatkan vagina, cara untuk kembali intim, cara ketatkan faraj


Entry lain tentang Alfalfa:

Testimoni Alfalfa: Jadi seperti ANAK DARA Semula, suami pun TERTAMBAT, seronok "DAPAT"


Alfalfa Shaklee: Ketatkan Miss 'V'










Jadi apa tunggu lagi. Jom dapatkan Alfalfa hari nie. Jadilah ibu dan isteri yang hebat! Anda mampu mengubahnya. :)



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Monday, 20 January 2014

IBU MENYUSU KEMBALI RAMPING SEPERTI ZAMAN REMAJA! DARI 80 KG SEKARANG 47 KG

January 20, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Jika anda ibu menyusu, tiada yang mustahil untuk dapatkan berat badan seperti zaman remaja tau! Dah ramai yang berjaya kembali langsing walaupun menyusu. Dan walaupun dah berhenti consume Set Slimming berat tetap maintain! Siapa kata ibu menyusu akan gemuk gedempol tu tak benar sama sekali ok! :)

Jom layan testimoni.

berat turun dengan set slimming ibu menyusu shaklee

Aina Mardiah
FRESH TESTI DIRI SENDIRI
==================

hadoi, taktau nak tulis ape sebenarnye..hihi meh saye explain aje tiap gambar tu ye 

April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG

August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean..tak bo leh bertungku, berbedung, mengurut pun takleh usik bahagian perut..time ni jeans saye pakai size 32..huhu

January 2013
---------------
start bulan September, saya bertekad dengan diri sendiri..i have to do something..bermula lah misi..sebelum2 ni, saya makan gak shaklee, amek esp, bcomp, vitamin c, set berpantang shaklee..tp start september, saya mula amek set slimming alhamdulillah dari size 32 inch, dah jadi 29 inch

February 2013
-----------------
jengjeng..ni latest me !! time g bercuti dekat gold coast sepang, dengan family husband time celebrate birthday 3 generation (tokabah,husband(anak), adam(cucu))..hihi..alhamdulillah  guess what, now jeans dah size 27 !! yeay !! dah boleh pakai jeans zaman study dulu..terus laju2 bukak robok lame, cari seluar2 lame, basuh before gi bercuti  alhamdulillah dari beli saje2 je makan, sampaila sekarang saye dah join jadi independent distributer shaklee ..sambil2 menjana pendapatan, dapat gak mencantikkan diri..hihi *perasan seketika*..hihi



Gambar terkini: Oktober 2013


Assalam..
Last 2 months masa lpas raya saya ada share testimonial sy kn.tapi ade yg request gambar sy dgn baby..hihi ni baru je semalam amek gambar & timbang berat.alhamdulillah masih maintain 47KG lg.

Pada yg susah hati, takut lps stop consume slimming set shaklee, takut jd bouncing weight tu, jgn susah hati ye.sbb skg ni, lps dpt berat ideal, sy just continue dgn ESP & ALFAFA aje sbb bagus utk breastfeeding & kesihatan luar dlm terutamanya wanita. Masih maintain lg berat badan alhamdulillah even takde dh mkn lecithin utk bakar lemak.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
 SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 
 FB: Deanna Aris

Saturday, 18 January 2014

BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX SHAKLEE

January 18, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Bagi ribuan perokok yang ternanti2 produk yang boleh membantu anda untuk berhenti merokok, kini penantian anda terjawab! Saya pasti bagi si isteri yang mempunyai suami seorang perokok tentu tercari2 juga penawar untuk suami.

Jom ketahui bagaimana Vivix membantu perokok untuk berhenti merokok.


berhenti merokok dengan vivix, cara berhenti merokok


Kredit

Vivix merupakan satu produk PREMIUM Shaklee. Ianya juga dikenali sebagai sirap Shaklee kerana bewarna merah dan ianya adalah cecair pekat yang mempunyai gabungan rasa masam, manis dan kelat.


Kandungan dalam vivix shaklee


kebaikan dan manfaat vivix shaklee



Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.

Bagaimana ANTIOKSIDAN membantu melawan ketagihan merokok?


Ketika nikotin masuk ke dalam tubuh, akan terbentuk radikal bebas yang menyebabkan stres oksidatif atau kerosakan sel otak. Radikal bebas ini sangat tidak stabil dan akan membentuk reaksi berantai untuk menstabilkan diri, tetapi hal ini dapat menimbulkan kerosakan sel dalam tubuh seperti DNA dan membran sel. Hal ini bahkan boleh menyebabkan kematian sel dan mengarah pada berkembangnya masalah kesihatan tertentu.

Yang anda perlukan untuk berhenti merokok adalah mengatasi kerosakan tersebut terlebih dahulu, dengan diet antioksidan. Antioksidan adalah molekul yang selamat berinteraksi dengan radikal bebas dan menghentikan reaksi berantai sebelum merosakkan sel tubuh.

Mikronutrien seperti vitamin, selenium, beta -karotena, dan tembaga adalah beberapa nutrisi yang bersifat antioksidan. Oleh kerana itu, antioksidan dapat menyembuhkan tubuh dari pengaruh buruk merokok. Antioksidan boleh membantu menstabilkan radikal bebas yang tidak stabil akibat pendedahan nikotin

Para saintis dari University of Rochester cuba untuk mengetahui potensi antioksidan dalam memperbaiki tekanan oksidatif atau kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Penyelidik menyatakan dengan memperbaiki kerosakan akibat nikotin, tubuh akan lebih fit dan dapat melawan kesan ketagihan nikotin.

VIVIX merupakan salah satu ANTIOKSIDAN terbaik. Harga bukan ukuran!!



Mahu berhenti MEROKOK?
Mahu hidup sihat bebas dari ROKOK?

Cubalah VIVIX!

Testimoni mereka yang telah berjaya selepas mencuba vivix:

Berhenti merokok dengan vivix shaklee



Untuk lihat video testimoni klik DI SINI.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

 Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
 SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 
 FB: Deanna Aris

Thursday, 16 January 2014

Testimoni Set D + Alfalfa: Parut dah makin pudar, Wajah lebih cantik, Segar & Bermaya

January 16, 2014 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Hilangkan jerawat, wajah lebih cantik, wajah berseri-seri* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu

Saya nak kongsi testimoni customer saya, Cik Yan yang konsisten dengan pengambilan suplemen SHAKLEE sejak Oktober 2011.

Sebelum ni Cik Yan memang ada masalah jerawat. Walaupun bukan jerawat batu, tapi kesan parut jerawat memang kurang menyenangkan kerana mengambil masa yang lama untuk hilang. Biasanya belum pun hilang parut lama, jerawat baru pula timbul. Kulit pun agak kusam dan tak bermaya.

Dah bermacam jenis produk luaran yang Cik Yan cuba. Ada yang ok dan ada juga yang semakin memburukkan keadaan. Kalau ada yang berkesan pun, tidak berpanjangan.. masalah yang sama akan timbul lagi. Alhamdulillah, terbuka hati Cik Yan nak cuba pulihkan masalah kulitnya dari dalaman dengan mengambil suplemen SHAKLEE.

Bulan pertama, perubahan wajahnya tidak begitu ketara. Tapi bila masuk bulan kedua, kawan-kawan dan ahli keluarga mula menegur wajah Cik Yan semakin berseri - kebanyakan parut dah pudar, dan ada yang hilang!

Produk yang Cik Yan ambil : Vitamin C, Vitamin E, B-Complex dan Alfalfa. Selain itu, dia juga mengamalkan minum air masak secukupnya.

Vitamin-vitamin tertentu boleh membantu anda meningkatkan kesihatan dan kecantikan kulit. Ini disebabkan kulit terdiri dari sel-sel hidup yang memerlukan bahan nutrien untuk hidup. SHAKLEE juga ada menawarkan pelbagai jenis suplemen yang sesuai bagi mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit dari dalam. Antara yang disyorkan ialah :

1. Energizing Soy Protein
  • Mengandungi 8 jenis asid amino yang tidak dihasilkan oleh badan (hanya diperolehi dari makanan) bagi melengkapkan proses pembentukan sel-sel baru termasuk kulit
  • Sel kulit manusia diganti setiap 24 hari dan protein adalah unsur penting dalam sel
  • Protien adalah 'elastic fiber' yang boleh membantu penegangan kulit
2. B Complex
  • Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusam
  • Bantu mengurangkan lesu, menstabilkan hormon & mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat!
  • Lebih b-complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana b-complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'
3. Sustainable Release Vita C
  • mambantu proses pembaikan tisu-tisu kulit yang rosak
  • mengandungi kolagen yang membantu mengukuhkan sel kulit
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut air (cth.; sinar UV) yang boleh menyebabkan penuaan kulit awal
4. Vita E Complex (with Selenium)
  • meningkatkan sistem imun yang penting untuk melawan penyakit kulit seperti jerawat, psoriasis dan sebagainya
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut lemak (cth.; sinar UV)
  • melindungi tisu dari teroksida seterusnya menyebabkan kulit lebih gebu (plump)
  • membantu mengurangkan parut dan kedut dengan cara melembutkan bebenang kolagen kulit
5. Beta Carotene (Vitamin A)
  • meningkatkan ketahanan kulit terhadap pencemaran alam sekitar
  • juga bersifat anti-oksidan, melindungi kulit dari radikal bebas
  • juga membantu mengurangkan parut dan kedut dengan berinteraksi dengan vitamin c
6. GLA Complex
  • mengandungi gamma-linolenic acid dan Omega-6 dari borage oil, sunflower seed oil Vitamin E
  • membantu pembentukan prostaglandin yang bertindak menstabilkan fungsi tubuh seperti hormon dan aliran darah yang mempengaruhi kesihatan kulit
  • mengandungi bersifat anti-radang yang boleh melegakan masalah kulit seperti kegatalan, eczema dan dermatitis
  • membantu mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit
7. Omega Guard
  • Mengandungi EPA, DHA, ALA dan 4 jenis asid lemak lagi
  • juga bersifat anti-radang yang boleh membantu pelbagai masalah kulit
  • Mengandungi lemak tidak tepu yang membantu mengekalkan kelembapan kulit
8. Alfalfa Complex
  • membantu proses detoksifikasi yang diperlukan sebelum proses pemulihan masalah berkaitan kulit seperti jerawat dan alahan
  • membantu mengurangkan keradangan

Hubungi saya untuk cadangan dan keperluan mengikut bajet anda.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

 Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
 SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 
 FB: Deanna Aris

Vitamin Cinta

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita

Vitamin HOT untuk Wanita