Posts

Showing posts from March, 2013

Tips Kurangkan Sakit Belakang Ketika Hamil

Image
SAKIT belakang antara rungutan sering kedengaran daripada mulut bakal ibu yang sedang hamil. Lazimnya, ia boleh berlaku pada peringkat awal kandungan dan antara punca masalah ini adalah kandungan yang sedang membesar menyebabkan otot abdomen meregang dan berlaku perubahan pada postur badan. 

Perubahan postur ini mengakibatkan pengalihan pusat graviti badan, lantas memberi tekanan ke atas bahagian belakang ibu hamil yang menjadi punca kepada rasa sakit. 



Perunding Bedah Otopedik, Trauma dan Penggantian Sendi, Hospital Columbia Asia, Dr Mohd Kamal Mohd Hisa, berkata rembesan hormon ‘relaxin’ ketika mengandung untuk melonggarkan ligamen sendi pada bahagian pelvis dan tulang belakang bagi tujuan memudahkan proses kelahiran juga meningkatkan risiko sakit belakang. 

Katanya, penambahan berat badan ibu yang keterlaluan ketika mengandung boleh menyebabkan sakit belakang menjadi lebih teruk, manakala pembesaran bayi dalam kandungan juga boleh menekan urat saraf yang mengakiba…

Ibu Hamil 8 Bulan Mampu Dukung Anaknya 11kg Naik Tangga Sampai Tingkat 4!

Image
Bila baca tajuk entry saya kali nie, apa ya yang ada dalam fikiran pembaca semua?
Saya pun turut membayangkan seorang ibu hamil 8 bulan, masa dah macam nie biasanya kita dah termengah-mengah nak bawa diri sendiri. Apatah lagi nak bawa benda-benda berat. Tapi berlainan dengan customer kami yang mengamalkan Ostematrix Shaklee, mampu mendukung anaknya yang beratnya 11kg naik tangga sampai tingkat 4! 

Jom ikuti pengalaman Puan Intan;

Ibu hamil memerlukan 1000 mg sehingga 1300 mg kalsium sehari untuk pembentukkan tulang dan gigi bayi. Pengambilan kalsium juga dapat membantu mengurangkan sakit-sakit belakang, kebas atau kejang kaki yang biasanya dialami oleh ibu mengandung.

Jadi buat ibu-ibu yang sedang hamil dan sering mengalami sakit belakang, boleh lah mencuba Ostematrix Shaklee dalam membantu menyelesaikan ketidakselesaan yang anda alami.

Promosi Ostematrix Beli 6 Percuma 1 masih berlangsung. Jom dapatkan Ostematrix pada harga menjimatkan!
Jika anda mempunyai kekangan kewangan, kami di E…

Pesanan Tiger Woods!

Image
Kamu kena adjustAlignment!Ini pesan Tiger Woods.



Suatu kisah interview Tiger Woods;
Soalan yang diajukan kepada beliau,  Apakah rahsia anda, bagaimana anda pukul bola golf boleh selalu masuk dalam lubang? 
Tiger Woods jawab, "Senang saja MINDA kita mesti SELARI dengan pukulan bola , cara nya buat latihan degann banyak BAYANGKAN sebelum pukul bola golf itu, dalam MINDA kita mesti bayangkan bila pukul, bola golf masuk dalam lubang hanya sekali pukulan. Jadi dalaman dan luar mesti selari.

Apa yang kita dapat daripada kisah kejayaan Tiger Woods ini adalah "LAW of Alignment".
Ini bermaksud, untuk ubah Dunia luar kita perlu ubah Dunia dalam kita.
Contohnya, kalau ada orang nak Dunia luar KAYA maka Kayakan minda dengan Minda Kaya. Kalau nak sihat di luar maka kena sihatkan di dalam.
Ianya kenalah selari. Alignment mesti betulkan . Jika ada kereta check alignment supaya selari tak senget.

Terima kasih pada Turbo Mind Power atas tips ini! 


Ingin mencuba produk Shaklee? 
Hubungi say…

Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?

Image
Alhamdulillah. Ramai ibu-ibu menyusu yang berpuas hati setelah mengambil Set Penyusuan Shaklee.  Set Penyusuan Shaklee memang mendapat sambutan hangat dikalangan ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja yang mengalami masalah penyusuan, malah ramai ibu-ibu menyusu yang mula sedar untuk mendapatkan nutrisi yang sempurna . Bagi baru atau yang bakal bergelar ibu dan bapa dan masih tercari-cari set vitamin yang sesuai untuk ibu dan bayi, di sini saya senarai kan 4 Set Penyusuan Popular.

Stok EBM Melimpah Ruah Dengan SET B

Image
Alhamdulillah, memang seronok bila tengok customer dapat hasil yang amat membanggakan. Tentunya nak dapatkan hasil macam nie perlukan kesabaran yang tinggi dan usaha yang berterusan dan tidak mengenal putus asa.
Buat Puan Noor, hasil mengamalkan Set B bukan sahaja dapat sediakan stok EBM untuk anaknya malah beliau juga dapat menyelesaikan masalah keputihan yang beliau alami sejak remaja lagi. Tambahan, kulit beliau juga semakin halus dan cerah.

Kebaikan Set B:
Vitalea Multivitamin yang lengkap dengan zat besi
B Complex Bertindak sebagai penenang dan menstabilkan emosi. Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan badan termasuk biotin dan folic asid. Ia juga dapat membantu menaikkan seri muka (muka ala-ala glowing gitu).
Vitamin C Sebagai antioksidan yang paling minima dengan 500mg sehari dan bertindak mengikut pelepasan masa. Membantu mencerahkan kulit.
Alfalfa Sebagai Raja Tumbuh-tumbuhan yang kaya dengan protein dan garam mineral.  Bertindak sebagai serat yang baik. Membantu pembersihan usus. Memba…

SET 3M: Pilihan Kebanyakkan Ibu Menyusu

Image
Ramai kebanyakkan ibu-ibu menyusu memilih Set 3M di mana set ini lengkap dengan 6 jenis vitamin untuk menjaga kesihatan ibu, anak dan juga sebagai milk booster.

Salah satu sebab kebanyakkan ibu-ibu menyusu memilih set ini adalah si ibu akan mendapati kulitnya menjadi cantik, mulus, anjal dan lebih berseri kerana B-Complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin untuk mencantikkan kulit. Vitamin C juga penting untuk pembentukan kolagen manakala protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat dan sempurna.
Yang best nya, bukan saja si ibu yang memperoleh kulit yang cantik malah si anak juga memperoleh hasil yang sama seperti si ibu. Ibu mana yang hati tak berbunga-bunga bila ramai yang memuji kulit anaknya cantik, halus dan mulus kan? Dan saya yakin, ramai ibu-ibu kat luar sana yang mahu berikan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Kerana saya juga seorang ibu! :)


Testimoni 1:



Di antara sebab-sebab lain yang mungkin anda juga akan memilih untuk memiliki Set 3M ini seperti…

Ostematrix Shaklee Bagus Untuk Mereka yang Susah Bangun Tidur & Mereka yang Terlalu Keletihan

Image
Jika anda seorang yang sering mengalami masalah sukar untuk bagun pagi walaupun anda rasa anda sudah cukup tidur atau terlalu keletihan, saya syorkan anda amalkan Ostematrix Shaklee setiap kali sebelum tidur.

Apa kata pengguna Ostematrix Shaklee?
Testimoni 1:

 Testimoni 2:



Mengapa Ostematrix bagus amalkan sebelum tidur?
Kita jarang ke tandas pada waktu malam berbanding waktu siang. Ini akan membantu penyerapan kalsium yang lebih baik dan penyerapan kalsium pada tahap yang optimum. Tambahan dengan pengambilan Ostematrix sebelum tidur, ia akan membantu menggalakkan tidur yang selesa.

Jom rebut 1 botol PERCUMA Ostematrix Shaklee sempena promosi Ostematrix bulan ini. Jangan lepaskan peluang!
Ostematrix juga bagus untuk travelling! Cubalah Ostematrix Shaklee hari ini. InsyaAllah anda pasti akan rasai perbezaannya.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 
* …

Perubahan Ketara Setelah Amalkan Set Ibu Mengandung

Image
Alhamdulillah.  Set Kehamilan Shaklee dapat membantu ibu-ibu di luar sana dalam memberikan kesihatan dan kecergasan sepanjang kehamilan mereka.

Apakah kebaikan vitamin yang terdapat dalam set ini?
Vitalea merupakan multivitamin terbaik yang dilengkapi dengan zat besi. Ia dapat berfungsi sebagai penambah tenaga segera, pemberi tenaga dan memberikan kecergasan kepada tubuh. Ia juga berfungsi sebagai pelengkap nutrisi di mana ia lengkap dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.
Manakala B-Complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan dapat mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan. Ia juga dapat membantu dalam melawan tekanan seperti stress. Bagi si ibu, vitamin B ini juga dapat membantu mengurangkan dan mencegah mual dan muntah yang kebiasannya di alami pada awal kehamilan. Ianya juga lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folik.
Vitamin Cpula dapat membantu meningkatkan sistem imun, membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan…

SET J - Vitamin Cadangan Untuk Ibu Mengandung

Image
Tahniah bagi anda yang telah disahkan hamil. Alhamdulillah, rezeki daripada Allah. Bagi mereka yang menantikan kelahiran anak pertama, kedua, ketiga atau keempat atau seterusnya anda harus tahu bahawa adalah penting bagi ibu mengandung mengambil pemakanan yang seimbang. Bukan sahaja pemakanan seimbang, malah ibu hamil juga digalakkan untuk mengambil vitamin yang baik bagi mengekalkan kesihatan si ibu dan kesejahteraan bayi di dalam kandungan.
Jika anda ibu hamil yang sering atau mudah dijangkiti selesema atau demam atau inginkan tenaga yang berpanjangan, cubalah SET J (Vitamin Cadangan Untuk Ibu Mengandung), insyaAllah anda akan rasai perbezaannya.

SEJ J1 - Ibu mengandung pada trimester pertama

Vitalea: Multivitamin terbaik yang dilengkapi dengan zat besi. Membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.B-Complex: Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folik. Asid folik dan B12 membantu pembentukkan sel-sel darah merah dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet se…

Wajah Berseri-seri & Kelihatan Seperti dalam Lingkungan Umur 20an

Image
Memang seronok bila customer bagi feedback yang positif setelah mengamalkan produk Shaklee. Kebanyakkan daripada mereka mendapat EXTRA BONUS apabila konsisten menggunakan produk Shaklee. Alhamdulillah.
Seperti Puan Nazlin, tujuan asal beliau amalkan produk Shaklee adalah bertujuan untuk menurunkan berat badan. Tanpa disedari, belaiu juga mendapat EXTRA BONUS apabila masalah kulit muka beliau sebelum nie telah dapat di atasi dan menjadikan muka beliau berseri-seri. Muka pun kelihatan jauh lebih muda daripada yang sebelumnya. 
Mari saya terangkan serba sedikit fungsi setiap vitamin yang diamalkan oleh Puan Nazlin selain untuk menurunkan berat badan.


Herb-Lax & Alfalfa Kedua-duanya amat diperlukan untuk proses detox. Di mana detox penting untuk mengeluarkan toksin yang berlebihan dalam badan. Jika banyak toksin yang terkumpul dalam badan, ia akan menyukarkan badan untuk menyerap nutrien samada daripada supplement atau diet seharian.
Lecithin Ianya bukan semata-mata sebagai pemecah lemak, …