Followers

05 October 2013

Apakah Kaitan Zat Besi Dengan Susu Ibu & Berat Badan Anak Yang Ideal?

Bagi ibu-ibu menyusu, sudah tentu apa yang di makan oleh ibu si anak akan turut dapat yang sama apabila anak menyusu susu ibu sepenuhnya. Oleh sebab itu, ibu menyusu haruslah mengambil berat jenis-jenis makanan yang harus dielakkan demi kebaikan si anak. Contohnya seperti nenas dan ikan berduri yang tidak digalakkan untuk ibu-ibu yang menyusu.

Multivitamin dengan zat besi amat penting untuk ibu menyusu. Jika kekurangan zat besi, si ibu akan kerap pening dan mudah rasa nak pitam. Dengan sebab itu, pengambilan multvitamin dengan zat besi dan juga B Complex perlu dititik beratkan supaya tekanan darah si ibu stabil dan si anak akan mendapat khasiat daripada vitamin yang si ibu makan.

Bagi ibu yang berhasrat untuk meneruskan penyusuan sehingga 2 tahun, pengambilan zat besi dalam diet seharian perlu diambil berat demi perkembangan dan pertumbuhan si anak. Kebiasaannya selepas 6 bulan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan semakin berkurangan dek kerana corak pemakanan si ibu yang tidak seimbang dan tidak mengikut seperti mana dalam piramid makanan. Kekurangan zat besi akan memberi kesan kepada pertumbuhan si anak di mana pertumbuhan anak akan terbantut dan dengan sebab itu juga ramai anak yang mempunyai berat badan yang tidak ideal dengan umur mereka. Berat yang ideal membantu pembesaran dan pertumbuhan otak yang sihat dan cerdas.

Satu-satunya multivitamin yang turut mengandungi zat besi ialah Vitalea Shaklee. Ia juga merupakan salah satu KILLER produk yang diminati ramai! Saya juga sukakannya!! :)Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee

Kemajuan Saintifik
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa
  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com  
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita