Saturday, 23 February 2013

Tak Perlu Lagi Make-Up Tebal-tebal Sebab Nak Tutup Cela




Wah, best kan?
Dah tak perlu lagi dah sibuk nak ber make-up tebal-tebal sampai 3 inci sebab semata-mata nak tutup jerawat, jeragat, parut dan lain-lain lagi. Nak keluar pun cuma sapu compact powder dan celak. Simple kan? Tue pun dah nampak cantik berseri-seri bak bidadari..hehe..

Rahsianya beliau amalkan ESP, Set D ( Vitamin B,C & E) dan juga GLA.

Peranan setiap vitamin:

ESP
Merupakan sumber protein terbaik yang pernah dihasilkan. Protein merupakan makanan terpenting untuk badan. Tubuh badan terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ dan plasma. Sel dalam tubuh bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsi seperti membina sel-sel baru dan sihat serta menggantikan sel tisu yang lama atau mati ataupun rosak dengan sel tisu yang baru.
Perasan tak kalau kita ada parut jerawat atau jeragat susah sangat nak hilang?
Sebabnya badan kekurangan protein untuk membentuk sel-sel yang baru dan menyingkirkan sel yang mati. Ini kerana protein sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel-sel yang sihat.
Sel yang sihat juga amat penting kerana sel yang sihat yang mampu untuk menyerap semua nutrien dan zat vitamin dengan baik dan optimum.


Set D (Vitamin B, C dan E)

Vitamin B
Sesuai dengan namanya B for Beauty.
Dapat mengatasi kulit kering, mengawal jerawat, menaikkan seri muka (muka ala-ala glowing gitu..hehe), membantu menukar makanan kepada tenaga dan membantu mengawal tekanan.

Vitamin C
Meningkatkan pembetukan kolagen, menghalang kedutan, mencerahkan kulit, mencegah pigmen terbentuk dan melambatkan penuaan. Ia juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

Vitamin E
Sangat terkenal sebagai vitamin anti penuaan, mencerahkan kulit dan membantu menghilangkan parut. Juga bagus untuk jantung. Vitamin E juga terkenal sebagai "Vitamin Cinta".


GLA
Sumber terbaik Omega 6. Ia digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E. Dapat membantu memperbaiki masalah kulit kering dan bintik penuaan. Ia juga dapat membantu memperbaiki simptom PMS.


Jika anda juga mengimpikan wajah cantik berseri seperti beliau, anda boleh mengamalkan Set D kerana ia nya WAJIB ada untuk kecantikan daripada dalam. Tambahan bersama ESP dapat membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik dan pada tahap yang optimum.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila dapatkan konsultasi dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 


Ingin mencuba produk Shaklee? 

Hubungi saya melalui: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~