Followers

05 December 2013

Penawar Rambut Gugur

Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Hari nie saya nak kongsi berita baik untuk anda yang mengalami masalah rambut gugur terutamanya yang masih tercari-cari produk yang sesuai.

Masalah rambut gugur memang bukan lagi perkara yang luar biasa. Memang ramai yang menghadapinya. Tapi ada ke jalan penyelesaian untuk masalah rambut gugur nie?Apakah faktor yang menyebabkan rambut gugur?

Penyebab keguguran rambut boleh jadi kerana tekanan (stress), atau pengambilan ubat-ubatan, kekurangan nutrien misalnya zat besi, zinc atau kuprum, atau simptom masalah tiroid atau penyakit auto-imun. Salah satu penyebab lagi adalah hormon. Kebanyakan ibu beranak kecil mula mendapati rambut gugur dengan banyak semasa anak menyembur air liur. Sebenarnya ia berkait dengan hormon androgen, kerana proses mengandung, bersalin dan menyusukan membabitkan banyak fungsi hormon.

Masalah keguguran rambut tidak semestinya berfaktorkan usia. Ramai orang terutama lelaki, dalam 30% dari mereka mengalami masalah ini semasa berusia 30 tahun.

Walau bagaimanapun, anda harus faham rambut kita mengalami 3 fasa – 
  • anagen : fasa menumbuh; 
  • catagen : fasa memanjang; 
  • dan telogen : fasa berehat. 
Rambut kita sentiasa ada rambut baru dan rambut yang gugur. Namun yang jadi masalah kalau rambut banyak sangat gugur, hingga ia tidak dapat menghambat kitaran anagen.

Jadi, bagi membantu anda yang bermasalah rambut gugur, beberapa produk dari Shaklee yang boleh anda cuba:-
  • Zinc Complex (untuk rambut rosak, rapuh dan bercabang)
  • B Complex (untuk masalah peredaran darah)
  • Vitalea (untuk masalah kekurangan zat besi)
  • ESP (untuk rambut rapuh dan bercabang)
  • GLA Complex (untuk yang bermasalah hormon terutama ibu lepas bersalin)

Anda juga boleh mencuba syampu dan perapi Prosante serta Scalp Care Serum.Apa pula kata mereka yang telah mencuba produk Shaklee?

Testimoni 1: Shampoo Revitalizing ShakleeTestimoni 2: Zinc Complex ShakleeSaya juga telah mencuba Zinc Complex selepas kelahiran anak kedua saya. Alhamdulillah, berpantang kali kedua nie memang tak ada lagi masalah rambut gugur. Seronok! Tak la sakit mata tengok rambut bersepah atas lantai..hehe

Jadi apa pula kata anda?


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
 SMS: 013-7073943 (Deanna) 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita