BAHANA SOYA!!

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat petang semua. Petang nie nak share kisah pengamal tegar minuman soya. Dari kacang soya jenis GMO sampai lah ke non-GMO. Jom ikuti kisah beliau.


Kredit: Zura Betty


BAHANA SOYA..!!

SOYA MEMBAHAYAKAN..
Meh nak share.. ni kisah 2 permata hati saya.. yang sebelah kiri tu Amsyar yang kanan Khaulah.. Masa saya mengandungkan Amsyar.. ade laa orang kata.. eh nak baby putih minum soya banyak2.. masa tu 7tahun dahulu.. masa tu facebook xde lagi.. Ilmu pun saya x banyak lagi.. Rakan2 sebaya yang preggy pun x ramai.. 


So oleh kerana nak sangat anak putih maka ku pun gigih laa minum soya.. Ini memang gigih tahap dewa ye.. sebab sampaikan kami beli sendiri kacang soya tu berkilo-kilo simpan kat rumah.. dan suami saya enMaleq Boontarts adalah insan bertanggungjawab dalam hal ini. Setiap minggu dia akan mengerjakan kacang2 soya tersebut untuk dijadikan air.. dia dok rendam perah blender n masak.. haaa sampai macam tu ok.. sepanjang mengandung Tu.. boleh dikatakan kat rumah kami ni memang x akan putus dengan stok air soya homemade.. Sampaikan kalau ada tetamu datang time tu.. memang air soya laa hidangannya.. 

Nak dijadikan cerita.. amsyar lahir memang putih.. memang melepak laa masa lahir tu.. so kira misi berjaya..!! Hahahaha.. tapi rupanya panas x sampai ke petang.. Amsyar mempunyai maslah ruam yang amat teruk.. serius teruk.. kulitnya terlalu sensitif.. dia juga kerap kene selsema n bila besar sedikit dia diserang asma.. dush..!! Masa tu saya tak tahu yang semua ni berpunca dari soya.. 

Sehinggalah satu hari.. saya ke pakar kulit n doc tu menerangkan pada saya.. Serius kulit amsyar sangat sensitif.. berabuk sikit habis muka bdan dia semua.. g pakar x yah cakap laa.. memang berhabis dah duit nak cari penawar kulit dia.. start dari tu Saya insaf.. start dari tu bila mengandung anak kedua n ketiga saya memang x sentuh langsung ok soya.. gila FOBIA..!! 

Tapi berbeza bila saya mengandungkan anak keempat.. masa tu saya dah jatuh cinta dengan shaklee dan produk yang memang x boleh nak dilepaskan dari saya tentunya ESP dari shaklee.. ESP ni soya ok uols.. saya memang x boleh x amik ESP.. saya rasa hidup saya macam x lengkap.. saya yakin n nekad.. saya consume je ESP macam biase sepanjag mengandung.. 

Alhamdulillah.. baby yang keluar cerah n sihat.. dapat extra GEBU lagi.. kalau banding amsyar dulu KECUT je.. hahahaha.. dan hari ini baby hampir dua bulan.. sya amat bersyukur.. kulit dia bersih.. tiada maslah ruam dan sebagainya.. Now saya teruskan mengambil ESP sepanjang menyusukan Dia.. dan kesannya amat memuaskan hati saya.. 

Yup soya bukan makanan sunah uols.. Tapi ingat.. soya x haram ok..!! apa pun kalau kita ambil secara berlebihan akan memudaratkan diri.. so ambil sesuatu dengan ilmu.. 

Dan saya terlalu yakin SOYA SHAKLEE amat selamat dan berkesan.. kenapa saya kata begitu..?? Yelah sebab i dah rasa perbezaan soya biasa dan shaklee.. thanks Allah.. thanks Shaklee.. 
ESP MEMANG BEST..!!



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Tanda-tanda Tubuh Kekurangan Vitamin B-Complex

Pil Perancang yang Sesuai Untuk Ibu Menyusu

Tips Kurangkan Sakit Belakang Ketika Hamil