Thursday, 24 April 2014

TESTIMONI SET D: BAGAIMANA SAYA DAPAT KLULIT LICIN DALAM MASA SEBULAN?

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Credit to Master Raihan 


lama gak tak hapdate blog nih kan? ( cara cakap macam hari hari hapdate sebelom ni.. kah kah..) okay la.. kali nih ada benda penting nak hapdate kat korang semua.. tuh pasal gigih gak taip nih walopon malas  secara banyak...keh keh

sebelum ni macam cc bising.. cc punya muke having problem.. ada orang cakap " eh muka okai jerk?" alahai.. jgn lah tgk pada gambar fesbuk yang di pastikan dapat pengcahayaan baik dan edit skit2 guna camera apps kan? kah kah .. kan kantoi dah! tu la.. dulu muka cun.. lawa dah.. kulit pon cantik.. gatal pulak nak tukar product.. konon nak pakai yang natural product..konon muka time tu tak cukup cantik lagik.. nak kena carik product yang even bila skin kita "NAKED" still nampak beautiful..DASAR MANUSIA X PERNAH PUAS... pastu tanak pakai banyak2.. kalau boleh nak pakai cleanser .. toner.. ngan moisturizer...puihh! tak sedar seblum tuh gigih jaga sbb muka jenis kulit bewak.. jenis kental n nak kena jaga betol2..

so bermula la pertengahan tahun 2011.. just pakai sabun papaya jerk.. huhuhu.. memang agak okay lah juga..tapi kulit dah nampak kering.. pastu dah tumbuh jerawat halus2...pastu awal tahun 2012.. time besday.. konon.. nak tukar pakai product yang botanical..ramai bagi komen positif.. so g lah pakai mary kay.. bila naik jerawat.. akak tu cakap.. process healing la.. bla bla.. bla.. sabar sampai habis one set.. masih jugak tak baik.. tukar ke set lain.. akak yang tolong tuh baik jugak lah.. ada toner tu dia bagi free jak.. dia pon tak give up soh cc try.. cc pon masih tak give up nak try.. its turn out.. tetap jugak tak okay... fine! maybe ada serasi kat orang.. but not me...pasrah time tu... agak kecewa gak la.. sbb dua minggu review sebelum pakai.. rupanya tak sesuai ngan kulit..

sebelum raya.. try pulak miracle Tab.. kunun banyak review cakap cantik la.. bagus la.. itu la.. beli ...kulit nampak lah putih skit.. tapi jerawat tetap tak hilang.. n parut makin banyak.. my problem is.. i have thise jerawat kecik2.. n dia buatkan parut.. by that time.. almost 1 year dah.. kat dahi parut masyaallah banyak.. macam.. heal satu jerawat..parut hitam2.. tumbuh lagi jerawat.. so nak di jadikan cerita.. waktu raya.. semua orang macam"ehh kenapa gelap ni?" " kenapa dengan muka ni?? "" kenapa banyak jerawat ni?" mmg agak stress jugak la.. rase macam... tahun ni tadet orang pulak tanya " eh.. napa tak kawen lagi?" kah kah ..


so cakap ngan mak.. nak pkai product lama balik.. tak kire jugak.. but i know.. nak dapat muka gebu licin n cantik macam dulu.. makan taun jugak la..sebab product tuh bukan lah hakis kulit kah hapa..so mmg sgt desperate nak baikkan kulit.... time tu femes pulak kat FB jual vitamin C .. eceh... sekali lagi tertipu jugak la testimoni tu.. g beli.. terus beli 1000Mg.. tetap jugak tak jalan.. demm! n time tu baru tahu tak semua vitamin original

sampai lah satu hari.. terbaca forum tentang vitamin2 ni... ramai pulak dalam tuh cakap satu vitamin nih.. dia pakai n berkesan.. n now alhamdulillah satu family dia pakai.. n bila tgk gambar dia.. thats what i want!! i want muka yang nampak fressh n baik even tak make up..

so firstly google dulu carik orang yang jual best price.. memang pernah baca.. tapi tak pernah nak heran.. alhamdulillah i meet this lovely kakak... kak raihan(klik..klik)namanya.. akak nih lah yang tolong suggest what the best for me to heal my skin.. even akak ni pon cakap " adik kulit adik nampak ok jak" haa.. takpe.. kejap lagi akak tengok yer?

alhamdulillah.. dah sebulan makan vitamin ni.. nama brand nya SHAKLEE.. cc amik vitamin B-complex .. vit-C  and vitamin E...memang best lah consume vitamin nih.. sebab memang nampak perubahan dia..minggu pertama pakai.. dia kontrol minyak.. n kecut kan semua jerawat.. mana pori2 yang tersumbat.. dia kuar balik macam jearawat.. tapi jerawat tu kecik n tak berparut..pastu.. pores kat hidung nampak mengecil..paling best vit E dia..hahhaa.. cc amik amik satu hari sekali jerk waktu malam.. tapi bila bangun tido.. masyaallah... kulit moist n nampak segar jerk.. rase moist sangat2.. memang best lah!seriously 100% puas hati..

sekarang kan.. muka kalau pakai moisturizer ke.. pakai nacturator  kah.. berjam jam pon tahan.. muka tak berminyak n nampak normal... n dulu.. waktu pakai pencuci muka.. kulit mesti kering.. nih kulit rase moist sgt..dan masuk minggu ketiga.. alhamdulillah.. parut degil banyak hilang.. muka makin sekata.. jalan tak pakai make up pon confident jak.. walopon tak se-flawless dulu lagi.. walopon belom dah 100% tone sekata n nampak lawa lagi.. but this result in a month.. sangat amazing okayy!!!

so here let me tempek my muka before n after..seriously.. this is what i want .. and alhamdulillah.. berkat guna secara betol.. i get what i want.. abaikan mata sepet ku hokay?hahaha

okay.. aku salah letak gambar nih..patut sebelum dan selepas.. tapi cc letak selepas n sebelum...pasrah letak muka time jerawat.. okay fine.. muke sebelum tu siap pakai bedak.. pakai foundation to cover jerawat.. but still nampak biji2 jerawat kan?? sampai kelopak mata jerawat.. gambar selepas pulak..muka tak pakai apa2 langsung.. fresh baru lepas cuci.. awesome!!!



 okay la..nih fully muka SELEPAS oky? kulit cc tak berminyak.. kalau naik minyak pon nampak normal lagi.. lepas tu.. pores kat hidung dah sgt kecil n almost tak nampak..tgk kat dahi.. parut dah hilang.. awesome habiss!!so this is picture i take last week..pastu tak make up.. fresh baru pas cuci! tader filter ..sila lah klik kalau nak tgk..




okay bawah nih compare..pon terbalik juga.. selepas n sebelum.. see? kulit suram.. kalau korang rajin kan? korang klik besarkan.. n korang akan nampak muke seblum tuh.. jerawat kecik2 kemain banyak!




so ni lah full testi aku mengenai set D ni.. sangat best.. tak rugi korang guna..how i do it is:


** benti amik caffeine... cc tukar ngan horlick n milo.. sbb caffeine akan buat kulit kusam n absorb semua vitamin korang..so useless makan!

** minum sekurang kurangya 2 liter air kosong.. kalau kurang ada kemungkinan.. toksid takkan kuar dari badan melalui perkumuhan,.. silap2 dia kuarkan toksin dengan tumbuhkan jerawat lagi.. hohoh.. so minum banyak air!ok?

** minum air tok detox or paling malas tampal lah detox herb kat kaki( cam aku) at least buang toksin dalam badan seblum start makan vitamin.

** istiqamah okey? pastikan jangan malas... make sure amik vitamin hari2.. insyaallah.. korang akan nampak perubahan..


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  






* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~