Followers

24 May 2013

Mencari Penawar Gastrik?

ESP membantu merawat Gastrik

Salam Jumaat buat semua pembaca blog saya. 
Hari nie saya nak bawa berita baik bagi anda yang dah lama menanggung kesakitan akibat gastrik. Saya harap entry saya kali nie dapat membantu anda merawat gastrik yang anda alami.

Sebelum tu, apa sebenarnya gastrik nie?

Gastrik antara masalah sangat lazim dan secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu gastritis (keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut) dan ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).

Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).
Secara semulajadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Jika orang mengadu sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa yang sudah lemah.

*********************************************************************************

Ujian klinikal telah membuktikan protein soya merupakan blok binaan utama bagi membina kesihatan untuk jangka masa yang panjang. Protein soya juga merupakan sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik.

Kenapa mesti pilih ESP Shaklee?
  • Kacang soya yang digunakan hanyalah mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) dan diproses pada suhu yang rendah
  • Setiap 850g ( 1 tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya
  • Satu-satunya produk dipasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia
  • Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • Kandungan Indeks Glisemik yang rendah 
  • Satu hidangan ESP bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan
  • Sesuai untuk semua golongan   

Apa kata mereka yang telah mencuba ESP untuk merawat gastrik yang dialami? 


Testimoni: Penghidap gastrik sejak darjah 4


Testimoni: Penghidap gastrik hampir 10 tahun

 

Alhamdulillah, ESP dapat membantu mereka mengubah kehidupan mereka kepada kehidupan yang lebih sihat.

Bagi anda yang telah mencuba bermacam-macam ubatan tetapi masih tidak berhasil, cubalah ESP!

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita