Followers

09 May 2013

Susu Tetap Meriah Walaupun Dengan Set Penyusuan Bajet

Susu tetap meriah walaupun hanya ambil ESP + Alfalfa!
Testimoni Set Penyusuan [ ESP + Alfalfa ]

Ramai ibu-ibu yang bercita-cita ingin menjayakan penyusuan si manja sehingga mereka mencapai umur 2 tahun. Namun, kadang kala mungkin si ibu lupa bahawa salah satu faktor kejayaan penyusuan antaranya bergantung kepada kesihatan ibu. Jadi si ibu perlulah memastikan tubuh mereka kekal sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat. Ini secara tidak langsung dapat membantu si ibu mampu membekalkan susu ibu kepada si manja.

Pengambilan vitamin atau supplement untuk tujuan penyusuan bukanlah salah satu cara untuk banyakkan susu. Vitamin atau supplement ini di ambil adalah untuk memastikan kesihatan ibu sentiasa berada di tahap optimum untuk memastikan si ibu dapat membekalkan susu ibu kepada si manja. 

Bagi ibu-ibu menyusu, konsep asas penyusuan haruslah difahami terlebih dahulu iaitu LEBIH KERAP BAYI DI SUSUKAN atau LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU AKAN DIHASILKAN.
Pengambilan supplement hanya akan memberikan kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan di bawah dengan disiplin dan konsisten.
  1. Si ibu hendaklah kerap menyusukan bayi secara langsung. Atau bagi ibu yang bekerjaya, sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam sehingga payudara benar-benar kosong.
  2. Pengambilan air hendaklah tidak kurang daripada 3 liter sehari dan si ibu tidak berdiet.
  3. Si ibu dinasihatkan agar mendekatkan diri dengan Pencipta untuk memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani. Bagi ibu-ibu muslim, berdoa dan berzikir semasa menyusukan bayi atau ketika membuat sesi perahan amat digalakkan dan menjadikannya sebagai satu amalan rutin agar mudah mencapai ketenangan dan penyusuan dapat berjalan dengan lancar.

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita