Popular Posts

Wednesday, 19 June 2013

Ekzema sejak lahir, kini berkurangan dengan Meal Shakes

Selamat petang buat semua pembaca blog saya.
Cuaca sekarang tengah jerebu kan? Saya harap semua dapat jaga kesihatan dengan lebih baik terutamanya dalam keadaan cuaca yang kurang baik macam sekarang.

Ok lah, hari nie saya nak share tentang Meal Shakes sempena promosi Meal Shakes yang masih lagi tengah hangat berlangsung sekarang nie. Sebelum nie kita selalu dengar Meal Shakes telah banyak membantu ibu-ibu dalam menyelesaikan masalah anak tiada selera makan, kerap demam dan selesema dan juga masalah sembelit. 

Hari nie plak saya nak share pengalaman customer kami yang anaknya menghidap ekzema sejak lahir. Beliau telah pergi macam2 klinik pakar untuk merawat penyakit anaknya, namun penyakitnya tidak menampakkan apa2 perubahan. Sekarang anaknya dah pun berusia 6 tahun. 

Namun, setelah 2 minggu beliau berikan anaknya Meal Shakes..alhamdulillah nampak ada perubahan yang positif.


Testimoni: Ekzema berkurangan setelah 2 minggu amalkan Meal Shakes

 

Apa itu ekzema?

Ekzema ialah keadaan kulit yang kering dan gatal yang pada sesuatu masa. Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi dengan sebaiknya. Ini boleh membuatkan kulit anak anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk.



Bagaimana Meal Shakes membantu merawat ekzema?

Meal Shakes kaya dengan protein.
Protein merupakan makanan terpenting untuk badan. Kulit kita juga terdiri daripada protein. Sel dalam tubuh badan bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsi seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu badan yang lama atau rosak dengan tisu yang baru. Oleh itu, protein sangat penting dalam memastikan sel-sel kita dalam keadaan yang sihat. Selain itu, protein juga digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi pertahanan badan.

Selain protien, Meal Shakes juga mengandungi B-Complex, iron dan copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat sekaligus meningkatkan warna kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih bertenaga.

Meal Shakes turut mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk perkembangan kulit yang sihat. 

Keperluan antioksida juga boleh diperolehi daripada Meal Shakes di mana terdapatnya vitamin A, C, E dan selenium. Badan amat memerlukan vitamin-vitamin ini untuk menentang radikel bebas.




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~