Tuesday, 25 June 2013

Menu Sahur Istimewa Untuk Kita Semua

Diam tak diam hari nie dah pun 16 Syaaban kan? InsyaAllah, dalam masa kurang dari 2 minggu kita bakal menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Moga Allah panjangkan usia kita bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi.

Nak tak kalau saya kongsikan 1 menu istimewa untuk anda bersahur semasa berpuasa di bulan Ramadhan nanti?

Sebelum tu apa kata kita lihat dulu testimoni bagi mereka yang telah mencuba menu sahur istimewa nie.. :)



Testimoni: Berkat pengambilan Performance Drink (PD) terasa cergas & tak terasa sangat dahaga

Testimoni: Perfromace Drink & ESP - tak rasa letih & kurang dahaga
 

Testimoni: Hanya bersahur dengan ESP + Performance Drink - rasa segar & hasil pumping masih maintain

Testimoni: ESP + Performance + Meal Shakes - tak penat & tak lapar


Seronok kan baca pengalaman mereka? Bak kata orang belum cuba belum tau. Dah cuba baru tau!hehhe..

Apa sebenarnya menu istimewa nie?
 


Ya, Set Tripple Gem istimewa untuk kita semua sempena bulan puasa nie.

Sangat sesuai untuk:
1. mereka yang inginkan menu sahur yang simple
2. tiada selera untuk makan ketika waktu sahur
3. ibu hamil
4. ibu menyusu
5. memerlukan tenaga sepanjang hari
6. mereka yang ingin berdiet
7. kanak-kanak yang sedang belajar berpuasa
8. mereka yang terlewat bangun nak masak sahur :) 


Kebaikan untuk setiap vitamin:

===================
Energizing Soy Protein
===================
• Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
• Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
• Membekalkan tenaga,
• Memberikan rasa kenyang
• Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
• Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
• Membantu banyakkan susu badan (milkbooster)
• Membantu mengekalkan kepejalan otot
• Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
• Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

==========
Mealshakes
==========
• Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
• Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
• Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

================
Performance Drink
================
• Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
• Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
• Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
• Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
• Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
• Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Kanak-kanak demam pun elok ambil nie. Biasanya kanak-kanak demam nie kan tak selera makan dan minum. Jadi ia dapat bantu cegah dehydration.

Kredit

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen! ^__~