Followers

29 May 2017

Performance Drink: Minuman Isotonik Yang Lebih SIHAT


Assalamualaikum.


Hari nie dah masuk hari kedua puasa kan. Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan tenang.


Nak tanya korang, korang bila sahur atau berbuka selalu tak ambil minuman isotonik yang biasa jual kat kedai tu? Contohnya macam 1** p*** tu hehe..


Memang betul tu. Minuman isotonik dapat membekalkan tenaga yang pantas dan dapat mengelakkan dehidrasi akibat kekurangan cecair dalam badan.


TAPI sedar tak kita air isotonik yang biasa jual kat kedai tu kebanyakannya tinggi kandungan gula dan juga berkarbonat? Nie semua kita boleh lihat pada bahagian "Nutrisi Produk" dekat label botol minuman tu.



Jadi apa pilihan yang kita ada?


Jom kita ubah pada minuman isotonik yang lebih sihat iaitu Performance Drink. Minuman isotonik yang direka khas oleh Shaklee.


Kenapa Performance Drink lebih sihat? Sebab PD nie tak ada karbonat dan kandungan gula pun sangat minima. 


Best nya PD nie ia dapat mengawal bendalir dalam badan supaya tidak terlalu kering dan juga tidak terlalu banyak. Best tak best?


Selain tak ada karbonat dan juga kandungan gula yang sangat minima. PD juga tidak mengandungi lemak, kolestrol, tiada bahan pengawet, pewarna atau perisa tambahan.


PD dirumus khas dengan kandungan sodium, potasium dan karbonat yang mencukupi. Ia juga mempunyai kadar natrium yang rendah dan dapat mempercepatkan kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus.


Sangat bagus diamalkan ketika bersahur dan berbuka sebab ia sangat membantu mengatasi masalah dahaga.


PD sememangnya bersifat isotonik. Istimewanya jumlah kepekatan karbohidrat yang ada dalam PD adalah sama dengan darah kita. Jadi ia dapat memudahkan proses penyerapan dan sekaligus dapat meningkatkan kadar gula dalam darah. Kesannya? Tubuh akan lebih bertenaga dan cergas!


Nie lah antara sebab mereka yang berpuasa suka minum PD. Sampai petang rasa bertenaga dan cergas!


Kan seronok berpuasa rasa bertenaga sepanjang hari. Banyak ibadah dapat buat kan? Tak ada la rugi puasa tu lembik lesu tidur aje...kan?


Jom dapatkan PD hari nie! Hanya RM91 sajaha. Seisi keluarga boleh minum tau. Juga sangat sesuai untuk pesakit kencing manis.
Image result for performance drink shaklee


    * These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



    Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
    email: mommyfarisazham@gmail.com 
    SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 


    No comments:

    Post a Comment

    Terima kasih atas komen! ^__~

    Vitamin Cinta

    Vitamin Cinta

    Vitamin HOT untuk Wanita

    Vitamin HOT untuk Wanita